Albi oznámilo dalších 22 her včetně Pána prstenů, nových Osadníků a Pac-Mana
Novinka zdroj: Albi

Albi oznámilo dalších 22 her včetně Pána prstenů, nových Osadníků a Pac-Mana

24. 6. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V pátek večer odvysílalo vydavatelství Albi další ze svých streamů plný oznámení. Tentokrát to bylo opravdu veliké s rovnou 22 novinkami, které navíc vyjdou v řádech pouhých měsíců. Primárně jde o hry do rodinného kruhu nebo na párty a je mezi nimi spousta zajímavých kousků, které si všechny už můžete předobjednávat.

Tak například je to Pán Prstenů: Výprava k hoře osudu, která je vhodná pro rodiny s dětmi, které udělají vše pro to, aby v roli známých hrdinů pomohli Frodovi donést prsten do Mordoru a jednou provždy jej zničit. Využijete k tomu inovovaný pohyb po mapě řízený několika druhy kostek, ale ke slovu přijdou i karty. Této hry se dočkáte již 1. srpna.

Další velkou rodinnou hrou, která vyjde díky Albi v češtině, je Catan: Energie. Jedná se o novou hru postavenou na základech klasických Osadníků z Katanu, která se točí okolo ekologie. Pracujete tu s energií, kterou můžete generovat buď spalováním fosilních paliv, nebo obnovitelnými zdroji. Špatné zacházení se znečištěním může hru ukončit pro všechny hráče předčasně. Zahrajete si od 20. srpna.

Dále se pro fanoušky videoher chystá prolnutí dvou existujících značek. Quoridor Pac-Man využívá téma klasické arkádovky v zavedené logické hře Quoridor, kde je vaším cílem zablokovávat pohyb soupeře umisťováním stěn, přičemž v tomto případě tematicky duchové nahánějí Pac-Mana, který se snaží sníst bonbonky dřív, než mu vyprší životy. V obchodech od 8. srpna.

Milovníci zvířátek se zase mohou těšit na 29. srpna, kdy vyjde Naše zoo. Jedná se o rodinnou kooperativní hru inspirovanou skutečnou kanadskou zoo, kde se budete starat o zvířátka, přičemž po každé partii otevřete novou obálku a přidáte do hry další zvířata a pravidla. Za hrou stojí autor skvělé dedukční hry Decrypto.

Na pořádné párty by neměla chybět pořádná párty hra jako Tohle smrdí!, v níž jeden hráč položí podivnou otázku svým spoluhráčům. Jeden z nich mu podá správnou odpověď, ale všichni ostatní si vymysleli vlastní špatné odpovědi. Vaším úkolem je vyřadit každého, kdo si odpověď vymyslel a určit jedinou správnou odpověď. Hru si na párty vezmete nejdříve 3. září.

Příznivci „strachu“ zase mohou vyhlížet hru Duchařina, v níž se snažíte coby duchové prokličkovat místností, aniž by vás někdo viděl. Schováváte se proto za krásné modely nábytku, zatímco ostatní hráči fyzicky koukají skrz klíčové dírky dveří. Pokud vás spatří, musíte se vrátit na začátek. Tento originální nápad vyzkoušíte 5. září.

Na opravdu malé hráče od 6 let cílí Syslíci: Heboučké údolí, kteří budou od 19. září šířit radost svým syslením. Po děrovaném plánu přesouváte sysly, kteří si tak do nor stahují nejrůznější pochutiny, aby se tím zajistili na zimu. Na tomto úkolu všichni hráči spolupracují.

No a hráči libující si v karetní přetahované by si neměli nechat ujít Teror z temnot, který dorazí 22. srpna. Budete v něm hrát karty příšer, pomocí jejichž hodnoty a schopnosti se pokusíte přelstít soupeře a pochytat víc lidí. Po každém kole se navíc partie ozvláštní pravidlem lokace.

Další hry a data vydání oznámené v Albi Update:

25. června: iKnow 2.0

27. června: What do you Meme – Fresh Memes a NSFW

2. července: Loupež: Evropa

9. července: Párty Alias Mystery

27. srpna: Kvízový Road Trip

5. září: Výzvy a sázky

Nejnovější články