Animák Lower Decks ze světa Star Treku dostane již brzy vlastní karetní hru
Novinka zdroj: Paramount+

Animák Lower Decks ze světa Star Treku dostane již brzy vlastní karetní hru

27. 9. 2024 9:10 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Deskové hry podle letitého seriálu Star Trek nám tu rostou jako houby po dešti. A hele, jedna další vesmírná houba je za rohem! Studio Modiphius Entertainment už co nevidět vydá malou krabičku s velkým názvem Star Trek: Lower Decks – Buffer Time: The Card Game.

Popkultury znalí hráči v názvu jistě odhalili animovaný seriál Star Trek: Lower Decks, který debutoval v roce 2020 a letos v říjnu dojde k odvysílání jeho již páté řady. Jedná se o humorněji pojatou premisu posádky vesmírné lodi Cerritos, kde se děj nesoustředí na nejvyšší šarže a jejich dobrodružství, ale na ty nejpodřadnější dělníky, kteří zajišťují chod a čistotu lodi. A svým výše postaveným kolegům jejich práci závidí.

Hra, kterou si můžete zahrát ve dvou až šesti lidech během 20 až 40 minut, vás nechá kooperovat v kůži hlavních hrdinů seriálu při plnění otravných úkolů, během nichž se pokusíte najít si čas na nějakou tu zábavu. Ale nesmí vás u toho přistihnout velící důstojníci!

Star Trek: Lower Decks – Buffer Time: The Card Game zdroj: Modiphius Entertainment

V praxi tu máme malou karetní hru, postavenou na mechanice pokoušení štěstí. V každém kole se odhalí úkol, který musíte splnit – hodnota, jíž se snažíte docílit otáčením karet směny. Ale právě mezi těmito kartami směny jsou i velící důstojníci s vlastními hodnotami, kde platí, že pokud otočíte důstojníky o souhrnné hodnotě čtyři a více, svůj úkol jste vůbec nezvládli, nezískali jste žádné body volného času, a naopak o nějaké již získané přijdete.

Pokud se vám ale podaří úkol splnit, získáte právě body volného času, jichž musíte získat dané množství podle počtu hráčů, abyste vyhráli. Kořením hry jsou vedlejší aktivity, kterými můžete dobrovolně navýšit cílovou hodnotu úkolu, ale tím i možnost získat body navíc. A nechybí hraní speciálních karet, které vás například umí zbavit poslední tažené karty směny.

Star Trek: Lower Decks – Buffer Time: The Card Game bude jistě pohodová hra, která poslouží jako vstupní či výplňová a samozřejmě nabídne něco víc hráčům, kteří znají předlohu. Studio Modiphius Entertainment ji hodlá vydat koncem letošního října za 16 liber, tedy v přepočtu 480 korun.

Nejnovější články