Asymetrickou dvojkovku So, You’ve Been Cursed. můžete hrát i sami, případně se bez hráčů téměř obejde
Novinka zdroj: LudiCreations

Asymetrickou dvojkovku So, You’ve Been Cursed. můžete hrát i sami, případně se bez hráčů téměř obejde

14. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Slovutný designér Scott Almes (série Malá velká, sólovky Maximální warp a Conservas) je zpátky na Kickstarteru s pokračováním své asymetrické deskovky So, You’ve Been Eaten. Novinka nazvaná So, You’ve Been Cursed. už se neodehrává ve vesmíru, kde by kosmonaut těžil drahokamy z tlamy kosmické příšery, ale zavede vás do fantasy, kde změří síly kouzelník s monstrem.

Hra je opět hratelná ve čtyřech různých režimech. Tím základním je duel dvou hráčů, z nichž každý ztvární jinou z postav, které jsou si vzájemně alter egy. Zároveň je hru možné hrát sólově jak za kouzelníka proti monstru, tak za monstrum proti kouzelníkovi. No a pak je tu ještě možnost, že se hry neúčastní žádný hráč a jen sledujete, jak si to vyříkávají dvě umělé inteligence…

Každopádně v roli čaroděje se snažíte vyléčit své prokletí uvařením velké spousty lektvarů. Ingredience nakupujete u obchodníků ve vesnici, po které se volně pohybujete. Jelikož ale nic nevyděláváte, musíte občas nakrást nějaké ty mince.

Monstrum se zase snaží pořádně nažrat, tedy pojídá nejen ovce, ale i zmíněné obchodníky, čímž stěžuje vítězství čaroděje. Nicméně pokud bude monstrum moc žravé, vesničané zpanikaří a nebude co jíst. A tím nejzajímavějším na celém systému je již zmíněné alter ego. Oba hráči sdílí jednu figurku, takže tam, kde svůj tah skončí čaroděj, započne ten svůj monstrum.

V případě zájmu si samozřejmě můžete přečíst pravidla, případně si hru i vyzkoušet v Tabletop Simulatoru, a to jak ve verzi pro dva hráče, tak v jedné i druhé verzi pro sólisty.

Pokud vás tato neotřelá hra láká, tak byste po ní za běžných okolností mohli skočit na Kickstarteru ve třech různých variantách i s možností pořízení předchozí hry. Jenomže tato kampaň je určená jen podporovatelům ze Spojených států amerických. Evropané mohou ale využít alternativní objednávky od partnera studia. Běžnou edici proto zakoupíte zde za 756 korun a sběratelskou s potištěnými dřevěnými komponenty, akrylovými žetony, kovovými mincemi či papírovými krabičkami zase zde za 1 260 korun.

Nejnovější články