Autor Věčné zimy z vás udělá krétského krále ve hře Minos: Dawn of the Bronze Age
Novinka zdroj: Board&Dice

Autor Věčné zimy z vás udělá krétského krále ve hře Minos: Dawn of the Bronze Age

18. 6. 2024 8:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Board&Dice, které stojí za hrami jako Barcelona a Nukleum, má v přípravě kromě deskovky Zachraňte korály ještě hru Minos: Dawn of the Bronze Age. Za tou stojí zkušený designér Stan Kordonskiy, kterému vděčíme za počiny jako Věčná zima: Paleoindiáni, Dice Hospital, Resurgence či Rurik: Dawn of Kiev.

Tentokrát s ním prozkoumáme historii ostrova Kréta, konkrétně za časů mínojské civilizace, tedy v době bronzové zhruba mezi lety 2 700 a 1 450 před naším letopočtem. Hra pak dostala svůj název po mytologickém krétském králi Mínovi, synovi samotného Dia a Európy, přičemž na ploše 90 až 150 minut se sami pokusíte stát vladařem ostrova.

Do bitvy o trůn se zapojí až čtyři hráči, ale nebude chybět možnost postavit se čelem samotné hře v sólo módu. Během čtyř kol vybudujete města a monumenty, vytvoříte obchodní cesty, rozšíříte své území a vyženete z něj cizince, budete zkoumat a vydávat dekrety a mnoho dalšího.

To vše vám umožní draftování kostek a systém plánování akcí. Nadraftované kostky budete přikládat k programovací desce a určovat tak své budoucí tahy. Čím má kostka nižší hodnotu, tím silnější vám může zajistit akci. Naopak čím je hodnota kostky vyšší, tím snáze vystoupáte po stupnicích plných odměn.

Kostky si v akční fázi berete z programovací desky od nejvyšší po nejnižší a provádíte dříve naplánované akce. Nechybí ani budování vlastního tabla s pomocí karet s okamžitými i spouštěnými efekty, které jsou závislé na určitých hodnotách kostek či konkrétních akcí a mohou dané akce vylepšovat. Po čtyřech kolech se určí vítěz s pomocí bodů, které se udělují i v průběhu hry.

Ilustrace hře zajistí duo Hazem Ameen a Kristina Gehrmann a hru Minos: Dawn of the Bronze Age si budete poprvé moct koupit letos v říjnu na veletrhu Spiel v Essenu.

Nejnovější články