Autoři her Co tě žere? a The Guild of Merchant Explorers chystají Stromovou společnost
Novinka zdroj: Blackfire

Autoři her Co tě žere? a The Guild of Merchant Explorers chystají Stromovou společnost

24. 6. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Matthewa Dunstana můžete znát jako autora her Moje knihovnička, Příští stanice Londýn či Monumental, zatímco Brett J. Gilbert stojí za hrami jako Mandala a Fantastic Park. Zároveň spolu tito pánové rádi spolupracují, díky čemuž existují hry jako Co tě žere?, Elysium a na Spiel des Jahres nominovaná The Guild of Merchant Explorers.

A protože jim to tak klape, rozhodli se ve spolupráci pokračovat a výsledkem jejich dalších designérských snah bude deskovka Stromová společnost. Český název vám napovídá, že nově oznámená hra Tree Society vyjde rovnou v naší mateřštině díky společnosti Blackfire, a to již letos v říjnu.

O hře jako takové toho ještě nevíme tolik, abychom si o ní dokázali udělat konkrétní obrázek (a v době psaní novinky ještě není k dispozici jediný obrázek vyjma obálky). Víme ale, že půjde o hru pro 2 až 4 hráče od 8 let na 30 až 45 minut.

Hráči v ní budou pomáhat různým cechům Stromové společnosti s výstavbou nových budov podle zadání, která poskytují nejrůznější výhody. Klíčem k úspěchu je mistrné skombinování schopností jednotlivých cechů.

Hra rovněž bude pracovat s proměnlivým trhem mezi hráči, kteří spolu obchodují nejrůznější suroviny. Dá se očekávat, že většího představení se hra Stromová společnost dočká začátkem srpna na veletrhu Gen Con, případně v říjnu na veletrhu Spiel, kdy se ostatně očekává její vydání.

Nejnovější články