Autoři Výbušných koťátek vydali čtyři nové hry na večírky
Novinka zdroj: BoardGameGeek

Autoři Výbušných koťátek vydali čtyři nové hry na večírky

31. 7. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Masivní úspěch Výbušných koťátek zajistil stejnojmenné společnosti výbornou startovní pozici, ale hlavně odstartoval známou značku, na kterou navazuje bezpočet podobně laděných svérázných projektů. To znamená, že po bitevních Vombatech, Fakt hlučných knihovnících nebo létajícím burritu je tady další várka čtyř rychlých her na večírek.

V zahraničí všechny vyšly 21. července a zakoupit je můžete běžnými prostředky přes řetězce jako Amazon, Walmart nebo Target. Zatím nevíme, jak to bude s českou lokalizací každé jednotlivé hry, ale jednu z nich už teď najdete v českých obchodech. Jmenuje se Tas svůj meč a neuteč a jde v zásadě o karetní hru, kde se 3 až 6 hráčů snaží získat tři sety tří karet stejné barvy dříve, než se to podaří soupeři.

Karty zabíráte tím, že po odpočítání ukážete na jeden z balíčků na stole. Pokud však na tento balíček ukáže ještě někdo jiný, musíte to jít vyřešit šermířským soubojem s pomocí pěnových mečů. Takže ačkoliv krabice uvádí herní dobu v rozsahu 15 minut, brzké stětí to zvládne ukončit dříve.

Zombie Burrito zdroj: Exploding Kittens

Další hrou je nová verze starého známého. Zombie Burrito bere vybíjecí základ z Bum Bum Burrita, který ozvláštňuje o novinku v podobě dvou týmů – zombíků a přeživších. Opět jde o sbírání sad tří stejných karet, kde některé nabízí schopnosti jedné či druhé skupině. No a další vyvolávají bitvy, v nichž se používá titulní pochutina. Znova jde o zábavu pro 3 až 6 přísedících, kteří se budou snažit na poli zhruba 15 minut vybít jeden druhého.

Třetím „pánem na holení“ je You Little Stinker. Hra spadá do řady zvané Kitten Games, která se zaměřuje především na děti předškolního věku. Tomu odpovídají i velice přímočará pravidla, která mají i lehký edukační potenciál. V tomto případě jde o jednoduchou hru s obrázky a šejkrem ve tvaru psa (má dětem usnadňovat házení). Do něho se vloží kostky, které se poté přiřazují ke kartám, čímž se získávají vítězné body. Zvládnout by to mělo 2 až 5 dětí už od 4 let, které by to mělo zabavit minimálně na 5 minut.

Od maličkatých lidí se přesuňme zpět k dospělým. Poslední hra When Sip Hits the Fan je totiž určená čistě pro plnoleté, jelikož jde o pijáckou zábavu. Vyžaduje trochu štěstí, lehkou dávku zručnosti a uvolněnou hlavu. Ke hře je potřeba si udělat svůj oblíbený drink a následně si zatočit kolem „štěstí“. To buď určí, kolik toho musíte vypít a/nebo jaký úkol je třeba splnit.

Nejde ovšem o čistou náhodu, jelikož samotní hráči mohou rotaci kdykoliv zastavit a znepříjemnit tak počínání ostatním. Krabice oznamuje, že maximální počet hráčů je 8, ale dost pravděpodobně to půjde upravit tak, aby se společně opíjelo i více lidí.

Na závěr připomeňme, že na Netflixu vyšel animovaný seriál Výbušná koťátka, který je svým humorem určený taktéž pro odrostlé publikum. Z osobních prvních dojmů si však dovolím tvrdit, že tohle se tvůrcům opravdu moc nepovedlo, jelikož humor většinu času stagnuje, chybí pevnější dramaturgie a spíše se zde sází na frenetičnost než na údernost. Navíc s předlohou to až na pár odkazů nemá vyloženě nic společného.

Nejnovější články