Bádání v mořských hlubinách hry Aquatica bude ještě zajímavější s rozšířením Coral Reefs
Novinka zdroj: Arcane Wonders

Bádání v mořských hlubinách hry Aquatica bude ještě zajímavější s rozšířením Coral Reefs

27. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Aquatica je pět let stará karetní hra pro 1 až 4 hráče na 30 až 60 minut, která překvapí množstvím kombinací. Ve svém tahu hrajete karty z ruky, které vám umožňují najímat nové členy do svého podmořského království a zabírat si podvodní území pro sebe.

Další členové slouží k aktivování dalších akcí a získávání zdrojů pro jejich vykonávání, zatímco s územími do hry vstupuje ta pravá zábava. Tyto karty se totiž vsunují do vaší třívrstvé desky hráče a vždy poskytují nějaký dodatečný efekt.

Po jeho využití se zasunou ještě více pod vaši desku, jak se noříte hlouběji do oceánu a poskytují další efekty. Tyto efekty na všech svých kartách území vzájemně řetězíte a můžete tak v jednom tahu provést obrovské množství akcí, což je velice uspokojivé.

Hra se v roce 2020 dočkala prvního rozšíření Cold Waters, na které nyní navazuje další rozšíření Coral Reefs. To přidává na dvě desítky dalších postav k najmutí, novou desku hráče, abyste si mohli zahrát v pěti, 70 figurek korálů, nové cíle a spoustu žetonů.

Tyto komponenty využijete ve čtyřech dílčích modulech, které jsou kombinovatelné se základní hrou i rozšířením Cold Waters. Moduly mění pravidla začátku i konce hry, přidávají dodatečné bodování, nový podmořský kmen i celý nový systém korálů, útesů a průhledných karet.

Rozšíření Coral Reefs pro hru Aquatica vyjde již 4. září za doporučenou cenu 900 korun.

Nejnovější články