Batman, Superman a spol. se utkají v chibi kooperaci DC Super Heroes United
Novinka zdroj: CMON

Batman, Superman a spol. se utkají v chibi kooperaci DC Super Heroes United

12. 7. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost CMON už v dubnu avizovala, že po armádě titulů z komiksové stáje Marvel svou herní sérii United rozšíří i o přímou konkurenci v podobě DC. Stejně tak bylo přislíbené, že novinku půjde v průběhu července získat na platformě Gamefound (jelikož firma zanevřela na Kickstarter). A přesně to se aktuálně stalo.

Proto již v těchto dnech můžete vyrazit na crowdfundingovou stránku kampaně a DC Super Heroes United si zde pořídit. Ostatně tenhle krok udělalo už 6 000 zájemců, kteří zde utratili v přepočtu přes 14 milionů korun (a částka samozřejmě stále roste). Taková čísla jasně svědčí o tom, že jde stále o nesmírně silnou herní sérii, stejně jako o tom, že komiksy rozhodně mají co říct.

Herně se lze těšit na známé původní základy, které jsou zase o něco málo vylepšené či obohacené. Půjde o kooperativní zhacení plánů některého ze záporáků, čehož dosáhnete unikátním balíčkem karet, které vykládáte do společné řady a spouštíte jejich efekty. Tím se můžete pohybovat po plánu, zachraňovat civilisty, likvidovat posluhovače, řešit hrozby a nakonec se i zbavit hlavního soupeře, jehož může ovládat hráč či přímo hra.

Takovou superhrdinskou pumelenici si mohou užít jak sólisté, tak i skupinky až pěti lidí, kteří jedno sezení zvládnou docela pohodlně do půl hodiny. Do toho všeho pak ještě promlouvají karty vybavení, případně speciální pravidla.

zdroj: Archiv

Už základní krabice skryje slušnou porci obsahu. Za zhruba 1 600 korun dostanete celou hrdinskou Ligu spravedlnosti (Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash a Cyborg), které se postaví Joker, arcizáporák Darkseid, Cheetah nebo Lex Luthor. Ve chvíli, kdy utratíte rovnou 2 350 korun, dostanete ještě rozšíření s Teen Titans, které  nabídne čtyři hrdiny (Robin, Raven, Starfire a Beast Boy) a dva záporáky (Trigon a Deathstroke).

Aby toho obsahu nebylo málo, obě úrovně mají nárok na hromadu bonusových cílů, do nichž patří řádka dalších postav z obou stran barikád. Z těch, které se dosud otevřeli, jmenujme Gleeka, Black Mantu, Blue Beetla, Meru nebo Gorillu Grodda.

Tradičně si k výše zmíněným cenám ještě musíte připočíst dopravu (520 až 590 korun) a všechno povýší daň. Doručení DC Super Heroes United je naplánované na srpen 2025.

Nabízí se logická otázka, zda se po smršti produktů řady Marvel United dočkáme i této novinky v češtině od Blackfire. Na odpověď si alw ještě musíme počkat, protože CMON zpravidla řeší lokalizace klidně až s půlročním odstupem od kampaně.

Nejnovější články