Big box Munchkina se zařadí k nejúspěšnějším projektům
Novinka zdroj: Steve Jackson Games

Big box Munchkina se zařadí k nejúspěšnějším projektům

13. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Munchkin je legendární karetní hra, která si dělá srandu z Dungeons & Dragons a obecně klasického hraní RPG. Je pojatá humorně, takže v ní vykopáváte dveře a v podzemí nejroztodivnějšími způsoby likvidujete prapodivná monstra, abyste se jako první dostali na desátou úroveň a zvítězili.

Tato již 13 let stará hra pojme od 3 do 6 hráčů a jedna partie vám bude trvat od 1 do 2 hodin. Za dlouhou dobu své existence se Munchkin dočkal desítek rozšíření, které budete mít konečně kam uložit. Původní studio Steve Jackson Games totiž financuje (a to velice úspěšně) big box, který by měl pojmout vše, co máte doma.

Kampaň na Backerkitu poběží ještě čtyři dny od publikování článku, a právě v této chvíli se jí podařilo překročit magickou hranici 1 milionu dolarů – tedy téměř 7 tisíc hráčů dohromady přispělo částkou v přepočtu 23 milionů korun.

Na všechny čeká velká krabice schopná pojmout na 2 tisíce karet bez obalů, menší počet s obaly. Tvůrci ale neprodávají vzduch, takže v krabici rovnou najdete přes 600 karet (některé úplně nové) poskládaných ze základní hry, rozšiřujících balíčků číslo 2, 3 a 6 a několika menších rozšíření jako Side Quests a Bosses.

Dále jsou tu hrací desky, kostky, figurky, počítadla či záložky do knížky. Navíc díky dodatečně odemčeným cílům přibyly další a další karty a nejrůznější vylepšení materiálů (kupříkladu větší kostky a kartonové figurky byly nahrazené dřevěnými s potiskem).

Big box pro hru Munchkin vás v kampani vyjde na 2 900 korun a můžete si k němu dokoupit jak zbylá rozšíření základní hry, tak i nepřeberné množství dalších produktů jako Munchkin Cthulhu s rozšířeními, Munchkin Zombies s rozšířeními, Star Munchkin s rozšířeními a mnoho a mnoho dalších odvozených her, dodatků a doplňků.

Poštovné se pohybuje od 690 do 800 korun a z celkové částky ještě uhradíte daň. Doručení big boxu podporovatelům kampaně se předpokládá ještě letos.

Nejnovější články