Bitvy agresivních plžů proběhnou v bláznivině Snails
Novinka zdroj: Galakta

Bitvy agresivních plžů proběhnou v bláznivině Snails

9. 7. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kdybyste z nějakého důvodu nebyli úplní milovníci červů a tedy vás nepotěšil chystaný překlad Worms: Desková hra, možná byste si přece jen mohli přijít na svou bojovou porci slizu. Návrhář Damiana Stankowskiho se společností Ares Games a studiem Galakta Games totiž chystají alternativu Snails.

V ní se místo po zuby ozbrojených červíků utkají agresivní plži na ostrovech Gastropodia. Ti jsou odhodlaní udělat všechno pro to, aby ostatním ukázali, že jsou nadřazenější. A tak se nebojí sáhnout po prostředcích, jako jsou bazuky, miny, kyselina, sekery, meče nebo granáty. A docela překvapivě jim nechybí ani velká rychlost.

2 až 4 hráči ovládají skvadru těchto měkkýšů, se kterou se snaží zlikvidovat protější stranu. Válčení se postupně odehrává na jednotlivých ostrovech, kde každý skrývá nové vybavení a další překvapení. Pro úspěch poté bude nutná dobrá taktika a správa dostupných akčních karet na ruce.

Během každého tahu hráči vyberou tajně pět karet a dva vojáky. Následně je odhalí a rozpoutá se bojové peklo a výbušné šílenství. Do něho promluví i speciální schopnosti hrdinů, kteří vedou jednotlivé skvadry a vylepšují jim šance na úspěch. Nechybí ani hody kostkami.

Vše by mělo být vymyšlené velice přístupně, aby se do potyček mohli zapojit i svátečnější hráči. Současně by to díky tomu mělo být svižné, intuitivní a dynamické, tudíž nenastane hluché místo nebo nějaký nepříjemný prostoj. Tomu odpovídá i herní doba, která ve dvou činí 45 minut, zatímco v plném počtu hodinu a půl.

Celé počínání ještě k tomu všemu obohatí ilustrace od Jean-Baptiste Reynauda a Agnieszky Sikory. Snails na pulty zahraničních obchodů dorazí v průběhu letošního roku.

Nejnovější články