Blackbeard's Lost Fleet je pirátský worker-placement plný zlaťáků a rumu
Novinka zdroj: Taberna Vagantis Publishing

Blackbeard's Lost Fleet je pirátský worker-placement plný zlaťáků a rumu

22. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Blackbeard's Lost Fleet je kompetitivní pirátská hra pro 2 až 4 hráče na 60 až 120 minut, která se inspiruje příběhy o titulním pirátovi, jenž brázdil oceány v 17. a 18. století. Z hráčů udělá kapitány lodí, kteří se ženou za slávou a Černovousovým pokladem.

Z herního hlediska se jedná o kombinaci worker-placementu, deckbuildingu a area controlu. Do svého balíčku budete najímat nejrůznější členy posádky, kteří vám následně umožní plavit se k lodím, které jen čekají na své oloupení.

To znamená, že tu získáváte zdroje jako rum a mince, které pak utrácíte za nejrůznější akce v přístavu Nassau, kde přijdou ke slovu figurky vašich pirátů. A kromě toho se musíte neustále mít na pozoru před zlotřilými piráty z party Flying Gang.

Zatímco o hru jako takovou se postaral člověk, tak grafické ztvárnění má na svědomí umělá inteligence. Pokud to pro vás není překážka, můžete na hru Blackbeard's Lost Fleet přihodit 1 500 korun na Kickstarteru.

Pokud byste ale chtěli papírové zástěny nahradit dřevěnými truhlami, kartonové žetonky sudů s rumem nahradit dřevěnými figurkami a kartonové mince těmi kovovými, musíte zaplatit 2 450 korun.

V kampani je i velká spousta praktických lákadel, jako jsou dřevěné hrnečky, tričko, neoprenová podložka, lucerny, skutečný sud či kbelík, jejichž cena spolu se hrou se pohybuje od 5 do 15 tisíc korun.

Poštovné do Evropy vychází na 380 korun a nevyhnete se platbě daně. Očekávaným měsícem dodání hry a případných doplňků je příští březen.

Nejnovější články