Blackfire chystá rodinnou hru Boj o korunu plnou lstí a podpásovek
Novinka zdroj: Blackfire

Blackfire chystá rodinnou hru Boj o korunu plnou lstí a podpásovek

30. 7. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Blackfire dlouhodobě spolupracuje se studiem Repos Productions, díky čemuž existují české verze her jako 7 divů světa, Koncept a velmi očekávaná dvojkovka Pán prstenů: Duel o Středozem. Vydavatel nyní oznamuje další lokalizaci velmi čerstvě oznámené hry For the Crown, kterou budete v českých obchodech vídat jako Boj o korunu.

Jedná se o rodinnou hru pro tři, čtyři nebo pět hráčů, kteří ztvární šlechtické rodiny usilující o korunu a vládu nad královstvím. A pokud si myslíte, že si to vyříkáte pěkně v klídku během čajového dýchánku, tak se pletete.

Hra se totiž pyšní podtitulem „Lsti a podpásové údery povoleny!“, takže se dá očekávat, že budete svým soupeřům vrážet kudly do zad a nejrůznějšími způsoby se je snažit přechytračit. A předpokládat je to jediné, co můžeme, protože studio o hře zatím nevypustilo mnoho informací.

Víme, že jedna partie zabere 30 minut a půjde o zážitek vhodný pro hráče od 8 let. Z odhalené krabice se zase dozvídáme, že nepůjde o souboj lidí, ale antropomorfních zvířátek. Víme také, že o design se postaral Maxime Rambourg, tedy autor her Velká kniha strašlivých čar či Syslíci: Heboučké údolí a ilustrace má na starosti Paul Mafayon, který má na svědomí třeba Králíkovství, Ostrovy titánů či Earth Reborn.

Poslední informací je plán hru Boj o korunu vydat příští rok v lednu. Do té doby se nám budou postupně odhalovat její konkrétní rysy.

Nejnovější články