Blíží se nová edice na Spiel des Jahres nominované, 15 let staré hry Farmáři
Novinka zdroj: Pandasaurus Games

Blíží se nová edice na Spiel des Jahres nominované, 15 let staré hry Farmáři

29. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

V roce 2009 se v rámci nominací na Spiel des Jahres objevila hra Finca (v češtině od Albi jako Farmáři), která vsadila na přístupná pravidla a chytré mechanismy. Udělala z vás farmáře na ostrově Mallorca, kde jste pěstovali nejrůznější plodiny a ty pak prodávali ostrovním komunitám v rámci rondelového worker-placementu, který hráčům zamezuje v hromadění surovin.

Nyní se na nás po 15 letech valí nová edice této hry od vydavatelství Pandasaurus Games, které má v rukávu hned několik lákadel. Předně je tuto verzi možné hrát až v pěti hráčích, zatímco ty předchozí končily u čtyřech lidí.

Dále se studiu podařilo srazit cenu do historicky nejnižších hlubin, kdy vás krásně ilustrovaná Finca vyjde v předprodeji na 675 korun. No a v rámci předobjednávky navíc dostanete zdarma mini rozšíření Drought (dříve známé jako El Razul), které přidává nové akční dílky, další požadavky ostrovanů a výběrčího daní. Rozšíření jinak pořídíte samostatně za 180 korun.

Nová verze hry Finca vyjde již během tohoto září. Do té doby si můžete předem nastudovat pravidla, abyste se pak už ničím nezdržovali od hraní, případně si hru můžete rovnou zahrát v Board Game Areně.

Nejnovější články