BoardBros místo dotisku Mini Expressu přinesou novou hru Cargo Empire
Novinka zdroj: Moaideas Game Design

BoardBros místo dotisku Mini Expressu přinesou novou hru Cargo Empire

21. 5. 2024 16:37 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Mini Express je naprosto vynikající vláčková záležitost (viz recenzi), kterou v češtině vydala společnost BoardBros. Hra není tak jednoduchá jako Jízdenky, prosím!, ale zároveň ani tolik složitá jako vláčkové hry ze série 18CZ.

A přitom se v ní už pracuje s akciemi! Jedná se zkrátka o zlatou střední cestu, která je navíc ještě o pořádný fous lepší s relativně nedávným rozšířením Vlakem kolem světa (opět viz recenzi). Nicméně i přes své nesporné kvality se jí nepodařilo zaujmout tolik českých hráčů, aby si zasloužila dotisk.

Náplastí na tuto smutnou skutečnost bude nová hra a de facto duchovní nástupce Mini Expressu Cargo Empire, za nímž stojí stejné studio Moaideas, ale jiní autoři, a který nám BoardBros časem přinesou v češtině. O hře jsem se detailně rozepsal loni v listopadu v tomto článku během její crowdfundingové kampaně, takže tady už jen ve zkratce.

Předně tu nebudujete železnici, ale využíváte již hotovou dopravní síť k přepravě zboží. Hrajete karty různých dopravních prostředků a přesouváte kostičky zboží do měst, kde je po nich sháňka. Zároveň si v těchto městech budujete své obchodní stanice jako nové výchozí body pro přesun zboží.

Hra Cargo Empire loni prošla úspěšnou kampaní na Kickstarteru, kde ji 648 hráčů podpořilo souhrnnou částkou 800 tisíc korun. Ve výrobě došlo k drobnému zdržení, takže se nově počítá s rozesíláním hry podporovatelům v polovině srpna, ale ještě nevíme, zda to platí i pro běžné vydání české verze hry. Každopádně se máme na co těšit.

Nejnovější články