Byly oznámeny nominace na letošní „deskovkové Oscary“ Spiel des Jahres
Novinka zdroj: Dino

Byly oznámeny nominace na letošní „deskovkové Oscary“ Spiel des Jahres

12. 6. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Rok se znovu s rokem sešel a uzrál tak čas představit světu hry, které jsou nominované na letošní Spiel des Jahres, tedy tu nejprestižnější cenu, jakou stolní hra a její tvůrci mohou získat.

V hlavní kategorii se o prvenství ucházejí tituly Po stopách Darwina (rodinné sbírání zvířátek), Sky Team (kostková kooperace o pilotování letadla pro dva) a Kapitán Flip (přístupná hra plná otáčení žetonků), z nichž první dvě obecně bodují i v jiných cenách. Odborná německá porota zároveň vyzdvihla i další hry, které sice nejsou nominované, ale chybu s nimi neuděláte – Krajina zvířat, Výpravy do minulosti či Trio.

Na dětskou hru roku v rámci Spiel des Jahres jsou nominované deskovky Taco, kotě, pizza v dětské variantě, Magic Keys a Große kleine Edelsteine. A na hru roku pro pokročilé hráče jsou nominované hry Daybreak, The Guild of Merchant Explorers a Jízdenky, prosím! Legacy: Legendy západu.

Vyhlášení vítězů proběhne 21. července v Berlíně. Připomeňme, že loňským vítězem ceny Spiel des Jahres se stal Dorfromantik: Desková hra, v dětské kategorii bylo zvolené Mysterium Kids: Poklad kapitána Skřípa a nálepkou hráčské hry roku se pyšní Challengers!: Vyzyvatelé. Máte mezi letos nominovanými své favority?

Nejnovější články