Café je další počeštěná hra od ještě jednoho nového tuzemského vydavatelství Bohemian Games
Novinka zdroj: Bohemian Games

Café je další počeštěná hra od ještě jednoho nového tuzemského vydavatelství Bohemian Games

14. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Cože? Zase další nové vydavatelství? Je to tak, příznivci deskových her. Old Dawg přichází o nálepku „nejmladšího českého vydavatelství“ po pouhých měsících od uvedení své první hry, protože od teď tak budeme po nějakou dobu označovat Bohemian Games, tedy již zajetý obchod s deskovými hrami, který se rozhodl vydávat své vlastní lokalizace.

Tou první, která právě dorazila do obchodů, je čtyři roky stará, malá krabička Café. Jedná se o deskovku pro jednoho až čtyři hráče od osmi let, kterou sfouknete za 15 a více minut. Základem hry jsou karty, které si vybíráte ze společné nabídky a budujete si z nich před sebou svůj vlastní engine.

Novou kartou musíte vždy překrýt alespoň dva ze šesti symbolů na jiných kartách, čímž o dané symboly přijdete. A o viditelné symboly tu jde především. Tak například počet šálků určuje váš celkový počet akcí, kterými je pěstování kávy čtyř různých druhů, jejich sušení, pražení a následný prodej v kavárnách.

A to znamená, že musíte na své herní ploše mít viditelná kávová zrna, stroje na zpracování kávy i jednotlivé kavárny. Prodej kávy v kavárnách pak vede k zisku bodů, které rozhodnou o vítězi.

Česká edice je navíc vybavená rozšířením Expresso, která obsahuje dalších osm karet se čtyřmi novými ikonami. Vydavatelství Bohemian Games deskovku Café nacenilo na 589 korun.

Nejnovější články