České RPG Svitky hrdinů je hotové a zdarma ke stažení
Novinka zdroj: Nord Ninja RPG

České RPG Svitky hrdinů je hotové a zdarma ke stažení

20. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Michal Krupička |

Je to tu! Nová generace „Dračáku“ vyšla ve verzi 0.9. Nemluvíme samozřejmě o ničem jiném než o Svitcích hrdinů – RPG, které nezapomíná na nostalgii, ale zároveň využívá moderní systém Powered by the Apocalypse společně s hexcrawlerem, tedy průzkumem světa pomocí hexové mapy, kde se hexy využívají třeba i jako ukazatel různých herních veličin. Navíc je celá hra zdarma ke stažení na oficiálních stránkách.

Možná vás zarazilo, proč nadpis tvrdí, že Svitky jsou hotové, ale vyšla verze 0.9. Odpověď je vlastně jednoduchá: verze 1.0 bude až fyzická kniha, která ale bude po pravidlové stránce stejná. Přibude jen ukázková kampaň, která bude exkluzivní právě pro fyzickou edici. Nicméně pravidla jako taková, která vás o nic neochudí, zůstanou i potom dostupná zdarma v digitální podobě.

Systém se kromě jednoduchosti a filmovosti pyšní i výběrem osmi ras a dvaceti svitků povolání, které mezi sebou můžete libovolně kombinovat s tím, že si od začátku vybíráte rovnou dvě z nich. Dohromady to dává nepřeberné množství možností. Díky systému tahů vás navíc nečeká jen nudné házení kostkou na útok a počítání magů či jiných zdrojů. Schopnosti jsou originální a bude radost vidět jejich kombinace. Ostatně Svitky za sebou mají dlouhé testování a je to na nich znát.

Už teď pro vás chystáme recenzi a můžu rovnou naznačit, že Svitky prostě rozhodně stojí za vyzkoušení a konečně přináší původní česká pravidla, která působí svěže a moderně.

Nejnovější články