České vydavatelství TLAMA games spustilo kampaň hry Sneferu od autora deskovky Project L
Novinka zdroj: Tlama Games

České vydavatelství TLAMA games spustilo kampaň hry Sneferu od autora deskovky Project L

28. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství TLAMA games již nějakou dobu připravuje první dvě původem české hry – Cosca a Sneferu. Druhá jmenovaná se dostala na řadu jako první, když během včerejšího odpoledne spustila svou crowdfundingovou kampaň na Gamefoundu.

Za hrou stojí Adam Španěl, kterého můžete znát jako autora skvělé logické hry Project L. I Sneferu: Builders of the Pyramids je ve své podstatě logickou hrou, zasazenou do dávných dob mocného Egypta. Jedná se o hru pro 1 až 4 hráče na zhruba 45 minut, v níž se plavíte po Nilu svou lodí a budujete svou vlastní pyramidu z dostupných bloků.

Ty si berete z nabídky a platíte je jak získaným jídlem, tak časem. Právě čas reprezentuje pohyb vaší lodí po Nilu, kde jednotlivá políčka mohou přinést další bonusy. Bonusy vám přinesou i políčka v pyramidě zakrytá stavebními bloky, stejně jako uzavřené barevné skupiny bloků.

Hra se může pochlubit světoznámým ilustrátorem Mihajlem Dimitrievskim, vystupujícím jako Mico, který stojí například za sérií Západní království. Sneferu je nyní dostupná v rámci kampaně na Gamefoundu za 800 korun, případně za 1 550 korun k ní navíc dostanete neoprenový hrací plán a kartonové bloky si nahradíte dřevěnými.

Kampani se již podařilo pokořit cíl ve výši 125 tisíc korun, díky čemuž budou i kartonové žetony jídla nahrazené dřevěnými, dřevěné lodičky hráčů budou potištěné a pokud se vybere i 162 tisíc korun, tak budete moct hrát za postavy s asymetrickými schopnostmi.

Poštovné vychází na 200 korun a z celkové částky ještě zaplatíte daň. Na hru Sneferu: Builders of the Pyramids pak nebudete čekat nijak dlouho. Pokud v říjnu jedete na veletrh Spiel v Essenu, můžete si ji tam vyzvednout. Jinak vám bude zaslaná ke konci letošního roku. V běžném prodeji se objeví až v prvním čtvrtletí roku 2025.

Nejnovější články