Český karetní duel Škoda kouzla, které padne vedle, rozšíří počet hráčů i možnost sóla a kooperace
Novinka zdroj: Jiří Hunyady

Český karetní duel Škoda kouzla, které padne vedle, rozšíří počet hráčů i možnost sóla a kooperace

4. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Škoda kouzla, které padne vedle je první herní projekt autora a ilustrátora Jiřího Hunyadyho, který se jednoduše povedl. Jedná se o karetní duel dvou čarodějů, který si ale třeba s takovými Magicy nespletete.

Jde totiž o moc hezky zpracovaný deckbuilding, v němž si karty nevykládáte na stůl jen tak halabala, ale tvoříte si ucelenou řadu, do níž karty vstupují zleva či zprava a ty uprostřed jsou jimi chráněné, což otevírá dveře velmi zajímavým strategiím. Hru jsem podrobněji představil a zhodnotil v recenzi.

Nyní se autor vrací s prvním rozšířením nazvaným jednoduše Velké rozšíření, které obsahuje všehovšudy 112 karet. Část z nich je identická s těmi ze základní hry, jelikož jde o dva základní balíčky, které vám umožní zahrát si hru ve třech a čtyřech hráčích týmově, kdy hráči v týmu sdílí životy.

Jsou tu ale i desítky nových karet, které obohatí nabídku obchodu a posléze i vaše balíky efekty, s nimiž jste se v základní hře nesetkali (jako třeba pasti, které uvězňují bytosti). Tyto nové karty mají ale ještě jedno využití – postavíte z nich balíček hrou řízeného soupeře, takže si Škodu kouzla, které padne vedle, můžete zahrát se spoluhráčem v kooperaci, případně sólově.

Na kartě hry už se můžete začíst do téměř finálních pravidel rozšíření. Ta ostatně nebudou součástí krabičky, takže si je každopádně budete muset nastudovat online. A dobrou zprávou je, že rozšíření už je ve výrobě a dostupné by tak mělo být již během letošního listopadu.

Nyní si ho můžete předobjednat v rámci crowdfundingové kampaně na platformě Donio, kde bude k mání po následujících 70 dní. Důležitou zprávou je, že stačí, aby se vybralo 25 % z požadované částky 19 300 korun, abyste se dočkali svých odměn.

A odměnami se rozumí samozřejmě nové rozšíření, které vás vyjde na 220 korun s vyzvednutím v Praze či 300 korun se zasláním po České republice (do zahraničí se neposílá). Nechybí ale možnost pořídit rozšíření i se základní hrou za 700-780 korun, stejně jako nabídka neoprenových hracích podložek.

Nejnovější články