Charitativní akce Deskovky pro dobrou věc nabízí krásné hry na pomoc zasaženým povodněmi
Novinka zdroj: Foto: Horrible Guild

Charitativní akce Deskovky pro dobrou věc nabízí krásné hry na pomoc zasaženým povodněmi

17. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Víkendový příval dešťů zaznamenala snad celá Česká republika, ale prakticky jen na Moravě zažívají v těchto chvílích hrůzy a utrpení celé vesnice a města, která se ocitla pod hladinou vody z vylitých koryt řek. Padají mosty i celé domy, lidé jsou bez domova a potřebují pomoc.

O tu se stará například charita Člověk v tísni, která vyhlásila sbírku na pomoc zasaženým povodněmi. A právě na tuto sbírku poputuje i výtěžek z prodeje deskových her ve vracející se akci Deskovky pro dobrou věc, která již několikrát vybrala zajímavé částky na pomoc potřebným.

A i tentokrát se formou aukce na Facebooku draží moc zajímavé kousky. Za zmínku jistě stojí příští rok již dvacetiletý kousek Shadows over Camelot, tedy hra až pro sedm hráčů plná dedukce a správy karet na ruce. Neméně klasickou hrou v nabídce je Caylus Magna Carta, tedy karetní verze oblíbeného eura.

Jsou tu ale i žhavé novinky jako Sand od studia Devir, v níž budete skrz poušť převážet poslední zbytky rostlin a snažit se zachránit svět před zpustnutím. Milovníci sci-fi a 4X strategií mohou skočit po výborně hodnocené deskovce The Warp, zatímco příznivci realtimových her tu mají kooperačku Quicksand plnou přesýpacích hodin.

Nakonec zmiňme ještě krásně vypadající hru Satori o spirituální cestě v kulisách budhismu a deskovku Nunatak: Temple of Ice, v níž stavíte 3D pyramidu. Na celou nabídku se podívejte zde. Z příhozů je už teď jisté, že na pomoc zasaženým povodní by mohla putovat moc hezká částka.

Nejnovější články