Chválená kampaňovka Lands of Galzyr se rozšišuje o další dobroty
Novinka zdroj: Snowdale Design

Chválená kampaňovka Lands of Galzyr se rozšišuje o další dobroty

12. 9. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Během červnové akce Gamefound Feast došlo na oznámení poctivé porce nových deskoherních projektů, které se na polskou platformu mají letos podívat. Jeden z nich se týkal i ohromně chválené kampaňovky Lands of Galzyr, která si fanoušky získala díky vtahujícímu fantasy světu plnému antropomorfních zvířat, otevřenému a persistentnímu světu i důmyslnému systému ukládání, abyste mohli mezi seancemi plynule přecházet. Což brzy půjde dělat i s novou porcí obsahu díky expanzi Dreams & Mysteries.

Rozšíření patří k těm menším, takže jde ve skutečnosti pouze o malou krabičku, která je relativně skoupá na komponenty. Leč to neznamená, že by chystané novinky nestály za zmínku. Přeci jen díky nim bude moci ke stolu v jeden moment přisednout až pět hráčů místo původních čtyř.

Pokud jste základní hru hráli, moc dobře víte, že tahle skutečnost je zapříčiněná přidáním další postavy, respektive rovnou dvou. Noko a Umi totiž tvoří nerozlučitelnou agamožabí dvojku, která přichází s vlastní deskou i roztomilou dřevěnou figurkou. Jejich příběhové pozadí pak půjde obohatit o rozšířené osobní příběhy určující sen, za nímž se budete v průběhu jednotlivých partií hnát. Pokud se vám to bude dařit úspěšně, možná i odemknete alternativní speciální schopnosti pro každého z dobrodruhů.

Společně s těmito zlepšováky se rovněž lze těšit na další příběhový obsah, tentokrát zaměřený na prazvláštní události, jež se dějí napříč celou zemí. Aby se vám je povedlo vyšetřit, spojíte se se starým detektivem, jehož nevyřešení těchto záhad svrbí stejně jako vás. Nejde ale samozřejmě o jediné novinky,  jelikož součástí krabičky budou i další úkoly, události, společníci i předměty. Tohle všechno navíc pohodlně uložíte do původní krabice.

Expanzi je možné právě teď získat na Gamefoundu, kde vás samostatně vyjde v přepočtu na 650 korun. Kdyby byl zájem, je možné si připlatit 400 stovky a dostanete k tomu roztomilého plyšáka. Přirozeně v kampani máte možnost si zakoupit i původní hru, jež vás společně s novinkou vyjde na 2 300. Zážitek si dále lze obohatit o další doplňky (deník, miska na kostky, podložka), které zakoupíte buď samostatně, případně v kompletním balíčku za 4 150.

Skvělou zprávou je, že daň je už zahrnutá v cenách, takže postačí, když ještě zaplatíte dopravu pohybující se mezi 300 a 650 korunami. Jelikož se povedlo vybrat už více jak 2,35 miliónů korun, Dreams & Mysteries se pohodlně zaplatilo a k podporovatelům dorazí někdy v listopadu příštího roku.

Nejnovější články