Chystá se kyberpunkový Munchkin ze světa Shadowrunu a rozšíření adaptace Sigmaru
Novinka zdroj: Steve Jackson Games

Chystá se kyberpunkový Munchkin ze světa Shadowrunu a rozšíření adaptace Sigmaru

16. 5. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Z kraje týdne jsme vás informovali o dobíhající crowdfundingové kampani na big box pro hru Munchkin a dnes tu máme další zprávu týkající se této série. Studio Steve Jackson Games chystá novou hru ve spolupráci se studiem Catalyst Game Labs.

Jmenuje se Munchkin Shadowrun a jak už název napovídá, vychází ze slavného univerza RPG Shadowrun, které se napříč roky dočkalo i jiných deskovek a videoher. Z herního hlediska to bude stále ten starý dobrý Munchkin pro 3 až 6 hráčů na 1 až 2 hodiny, plný otevírání dveří, zabíjení monster a šplhání k desáté úrovni.

Jen to bude v kyberpunkových kulisách megakorporací s velkými rozdíly mezi bohatými a chudými, přičemž v tomto sci-fi světě není nouze o fantasy prvky. Ostatně sami tu můžete hrát za elfy, trpaslíky, trolly nebo orky.

V krabici najdete 193 nových karet se svéráznými ilustracemi od neméně svérázného Lara deSouzy, přičemž aby to nebylo jen o změně tématu, tak se můžete těšit na nové karty Matrixu s nejrůznějšími cíli, které odemykají novou cestu k vítězství ve hře.

Hra Munchkin Shadowrun vyjde letos v září minimálně na americkém trhu za 40 dolarů, tedy 900 korun. Novinku doprovodí v pořadí čtvrté rozšíření jiného popkulturního crossoveru – Munchkin Warhammer: Age of Sigmar.

Jmenuje se Dire Domains a hru obohatí o 20 Říše smrtelníků z univerza Sigmaru, rozdělené mezi karty dungeonů a portálů. Podíváte se tak do míst jako Anvilgrad, Hammerhal či Ulfenkarn. Rozšíření bude stát 12 dolarů (270 korun).

Nejnovější články