CluePuzzle je unikátní 3D úniková hra s dílky puzzle
Novinka zdroj: iDventure

CluePuzzle je unikátní 3D úniková hra s dílky puzzle

24. 5. 2024 9:12 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio iDventure se poslední roky víc než na klasické deskovky (v portfoliu má detektivky a Cryptic Nature) specializuje na dřevěné hlavolamy, které jsou čím dál tím nápaditější. Jejich nejnovější CluePuzzle: Pyramid of the Sun je toho krásným důkazem.

CluePuzzle totiž spojuje mechanický hlavolam s klasickou skládačkou puzzle. Před sebou máte 3D pyramidu slunce z oblasti Teotihuacánu, jejíž čtyři stěny zejí prázdnotou. Tedy prozatím. Brzy je totiž vyplníte krásným obrázkem z puzzlů, který vám napoví, jak pokračovat s hlavolamem – kde za co zatáhnout, čím otočit, aby vydal svá tajemství.

Pyramida má rozměry 18x18x18 centimetrů a ve svých útrobách disponuje schránkou o velikosti 7x3,5x2 centimetry, pokud byste do ní třeba chtěli něco uschovat a použít ji jako dárek. Hra obsahuje přes 200 dílků puzzlů, je vhodná pro jednoho nebo dva hráče a k řešení byste se měli dostat během 90 až 120 minut.

CluePuzzle: Pyramid of the Sun zdroj: iDventure

Po složení vám navíc zůstane umělecké dílo s pěknými obrazy, které se jistě bude vyjímat na poličce. Únikovku CluePuzzle: Pyramid of the Sun pořídíte na Kickstarteru za 1 200 korun, do čehož je zahrnutá i miniskládačka a odemčené cíle, kam se zatím řadí jen skládačka vrcholku, tedy dekorativní doplněk, který si položíte na špici pyramidy.

Kampaň zatím vybrala 5,1 milionů korun a jakmile vybere 5,7, na což má ještě skoro celý měsíc, odemkne se další dodatečná skládačka levitujícího ptáka. Kromě samotné základní hry můžete skočit po balíčku za 2 100 korun, který navíc obsahuje další minipuzzle a další dvě sady velkých puzzlů, jimiž můžete díky speciálnímu držáku překrýt ty původní na pyramidě (jde jen o estetický prvek, ne novou hádanku).

A konečně za 3 160 korun si k tomu přihodíte ještě rámeček na fotku, který je také hlavolamem a dárkovou krabičku, do jejíhož nitra se obdarovaný musí opět dostat skrz vyřešení hádanky s pomocí puzzlů.

V kampani také nechybí možnost přihodit si k objednávce předchozí hlavolamy studia. Nejnovější CluePuzzle: Pyramid of the Sun se bude podporovatelům odesílat již letos v říjnu, poštovné vás vyjde na 300 až 350 korun podle zvolené úrovně odměn a dobrou zprávou je, že daň už je obsažená v ceně.

Nejnovější články