Crowdfundingová platforma Gamefound se naučila česky
Novinka zdroj: Gamefound

Crowdfundingová platforma Gamefound se naučila česky

6. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Gamefound je crowdfundingová platforma provozovaná studiem Awaken Realms, která už několik let pomáhá na svět deskoherním projektům. Neuplyne týden, v němž by se neobjevila nová kampaň a jiná již běžící nepokořila svůj cíl.

Stále se ale jedná o velmi mladou platformu, která se neustále vyvíjí a rozšiřuje. Její nejnovější aktualizace přináší kupříkladu nové nástroje pro tvůrce kampaní, kteří tak budou mít pohodlnější správu nejrůznějších herních doplňků.

Naopak pro konzumenty z České republiky může být skvělou zprávou, že celá platforma je nyní počeštěná. Tím jsou na mysli obecné ovládací prvky platformy, nikoliv celé kampaně, protože jejich jazykové mutace jsou plně v rukách tvůrců (například právě běžící kampaň hry Cyberpunk 2077 je celá počeštěná, což je záměr studia Go on Board).

Lokalizace platformy má ale k dokonalosti daleko. Kupříkladu hned na úvodní stránce nejsou přeložené kategorie her (je tu například Card Game místo Karetní hra, Two player místo Pro dva hráče atd.) a možná narazíte i na jiné šotky, jelikož za překladem nestojí člověk, ale umělá inteligence.

Nicméně je rozhodně chvályhodné a vítané, že se provozovatelé platformy rozhodli obstarat alespoň nějakou češtinu.

Nejnovější články