Crowdfundovaný Teserakt plný kostek a spolupráce vyjde v češtině
Novinka zdroj: Mindok

Crowdfundovaný Teserakt plný kostek a spolupráce vyjde v češtině

30. 5. 2024 10:09 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

O originálně vypadající deskovce Tesseract jsme poprvé informovali z kraje listopadu v roce 2022, kdy si procházela úspěšnou kampaní na Kickstarteru. Vybrala tehdy téměř 2,5 milionu korun a ke svým podporovatelům se začala rozesílat v druhé polovině minulého roku.

Od té doby si ji oblíbili v českém vydavatelství Mindok, které se postará o lokalizaci. Počeštěný Teserakt by měl zaujmout 1 až 4 hráče libující si v kooperativních hrách, před které postaví výzvu s krychlí, jež je složená z pestrobarevných kostek s nejrůznějšími symboly.

Vaším společným úkolem je tuto krychli kostku po kostce rozebrat a stabilizovat, jinými slovy na desku stabilizace umístit od každé ze čtyř barev šest kostek s různými symboly. S kostkami budete různě manipulovat, abyste docílili kýžených výsledků.

Z krychle ale budou jiné kostky odpadávat a spouštět tak efekty, které vám vaše snažení budou komplikovat, případně se mohou postarat o dřívější ukončení hry. Pokud si takový zážitek nemůžete nechat ujít, tak musíte ještě vydržet do podzimu, kdy by se počeštěný Teserakt měl začít vyskytovat v tuzemských obchodech.

Nejnovější články