Cthulhu: Dark Providence, nová verze A Study in Emerald, vyjde v češtině
Novinka zdroj: Travis R. Chance

Cthulhu: Dark Providence, nová verze A Study in Emerald, vyjde v češtině

23. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Téměř na den přesně před rokem jsme vás informovali o chystané deskové hře Cthulhu: Dark Providence, která navzdory novému názvu není úplnou novinku. Jedná se totiž o moderní předělávku klasické deskovky A Study in Emerald od slovutného Martina Wallace, autora nejen Brassu.

A po roce se ke hře vracíme z jednoho prostého důvodu – hra se ocitla v hledáčku vydavatelství Rexhry, které ji časem přinese v češtině. Na nové verzi se autorsky nově podílí i Travis R. Chance, zatímco o novou vizuální podobu se stará Anders Finér (pro zajímavost, předchozí verzi hry, která byla už sama o sobě druhou edicí, ilustroval dnes velmi populární Ian O’Toole, který měl ale tehdy docela odlišný výtvarný styl).

Cthulhu: Dark Providence je kompetitivní hrou na 90 až 120 minut pro až pět hráčů (kterou ale bude poprvé možné hrát sólově), z nichž se stanou vyšetřovatelé a kultisté – zahalení před zraky ostatních hráčů.

Každá z těchto znepřátelených stran získává body jiným způsobem, kdy se kultisté snaží proměnit města Spojených států amerických ku obrazu svému s pomocí prastarých bohů a nevýslovných hrůz, zatímco vyšetřovatelé se jim v tom snaží zabránit.

Není to ale týmová hra, vyhraje jen jeden. A to pomocí šíření svého vlivu, který mu či jí pomůže získat nové karty do balíčku, a ty zase poskytnou nové možnosti, jak docílit svého. Zkrátka lahůdka pro příznivce Lovecrafta, skrytých rolí a soupeření, která podle prvních fotografií i vypadá k světu.

Nejnovější články