Čtyřnozí mazlíčci vyráží do práce v karetce Dogs With Jobs
Novinka zdroj: Lab 380

Čtyřnozí mazlíčci vyráží do práce v karetce Dogs With Jobs

1. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ano, kočky jsou fajn, avšak pozici nejvěrnějšího čtyřnohého parťáka v mých očích stále zastupuje pes. A pevně věřím, že v tomto přesvědčení nejsem sám, tím spíše v Česku, kde „studení čumáčkové“ ukradli srdce mnoha obyvatelům. Láska k nim se však samozřejmě pěstuje i ve světě, takže není divu, že existuje hned několik deskovek s nimi v hlavní roli. Psí park, Snow Tails, Forever Home a teď i Dogs With Jobs.

Tahle kompetitivní karetka vznikla v hlavě Johna Gordona, který ji s pomocí ilustrátora Jonathana Wesslunda v průběhu několika let dovedl do funkčního a téměř finálního produktu, jenž aktuálně nabízí v rámci Kickstartertové kampaně. Celý tým jistě na srdci hřeje, že projekt zde zaznamenal úspěch, jelikož docela ladně přeskočil svůj původně vytyčený cíl v hodnotě necelých 120 tisíc korun, který již šestkrát přeskočil.

Tím se pouze potvrzuje mé tvrzení, že psi jako hlavní hrdinové v podstatě čehokoliv, zkrátka táhnou (unavený Gump - jsme dvojka mi dává za pravdu). Ale samozřejmě za všechno nemohou pouze tito chlupáči, jelikož i samotné principy působí vábně. Hlavně ve chvíli, kdy už máte po krk všech těch náročných stolních her a hledáte něco přímočařejšího.

Právě přístupnost je totiž jedním z hlavních stavebních kamenů Dogs With Jobs. Autor se snaží o to, aby přinesl jednoduchou hru, kterou se naučíte do pěti minut a na partie se připravíte během jedné. Navíc ani samotné sezení není nikterak dlouhé. Jeho délka se většinou pohybuje od 15 do 30 minut, během nichž se zabaví 2 až 5 hráčů.

Dogs With Jobs zdroj: Lab 380

I přes tuto rychlost a přímočarost to ale neznamená, že by se základ rychle ohrál. Druhým pilířem by měla být vysoká míra znovuhratelnosti, kterou zajistí přemýšlivý prvek a vytváření komb na poli celkově 8 kol. Během nich si zkoušíte roli městského náboráře, který se stará o sestavení týmu těch nejlepších psích záchranářů, jež budou pomáhat lidem v nouzi. A když se vám povede spojit dobrou taktiku s účinným využíváním unikátních psých schopností, úspěšně splníte dostatečné množství úkolů a získáte největší množství vítězných bodů.

Vzhledem k menším rozměrům titulu se podařilo zajistit i střídmější cenovku, která je nastavená na necelých 600 korun za základ. Při zaplacení 950 korun navíc získáte i dvojici rozšířujících balíčků, kde jeden přidává zvláštní úkoly, zatímco ten druhý vybavení. No a za 1 060 k tomu dostanete speciální herní desku, která zlepší přehlednost. Všechny jednotlivosti je možné dokoupit samostatně, stejně jako knihu, která představuje místní svět.

Doprava je tentokrát nastavená na 360 korun a bohužel bude potřeba zaplatit i daň. Jistou formou útěchy by mohlo být, že se díky vybraným penězům odemklo několik bonusových cílů, které všeobecně zlepší pohlednost. Navíc probíhá menší soutěž, v níž bude jeden čtyřnohý šťastlivec zvěčněný přímo ve hře. Stačí na Kickstarteru napsat, co ho dělá unikátním a mít následné štěstí. Když se to povede, dorazí společně s hrou v průběhu března 2025. Během čekání si můžete pročíst pravidla.

Nejnovější články