Cubicle 7 představuje starter set nejnovějšího RPG Imperium Maledictum ze světa Warhammeru 40k
Novinka zdroj: Cubicle 7

Cubicle 7 představuje starter set nejnovějšího RPG Imperium Maledictum ze světa Warhammeru 40k

25. 6. 2024 14:00 | RPG | autor: Michal Krupička |

Ve stínu katedrál není jen píseň od Neckáře, ale taky něco, čím by se daly popsat výjevy z nejnovějšího RPG Imperium Maledictum od Cubicle 7. Bez úvah o tom, zda by český umělec mohl zpívat v róbě písaře a národní poklad jménem Vondráčková by byl dobrý servitor, můžeme říct, že hra věrná odkazu starších RPG vypadá prostě dobře a podívat se na temné univerzum z pohledu těch nejnižších a nejzbytečnějších koleček v jeho nezastavujícím soukolím je prostě lákavé. A teď se dozvídáme, jak bude vypadat jeho startovní sada.

Nikoho asi její obsah úplně nepřekvapí. Jedná se kromě zkrácené verze pravidel o tokeny, listiny postav a kostky, včetně úvodního dobrodružství The Blazing Seraph, které vás má vtáhnout do nemilosrdného světa zmítaného válkou a seznámí vás s pravidly. Už teď víme, že na něj půjde navázat pokračováním obsaženém v knize zabývající se světem Imperia Maledicta s názvem Rokarth: A Guide to the Hive.

K oběma knihám Cubicle 7 odhalilo přebaly knih a vévodí jim právě výše zmíněné katedrály, technokněží i obyvatelé úlu. Zkrátka se tentokrát obejdeme bez zbrojí mariňáků, těžkých bolterů a dalších výdobytků Impéria. A tak nebezpečí, jehož pokoření by ve Wrath & Glory zabralo jediný tah, může pro vás v Imperium Maledictum znamenat rychlou a bolestivou smrt.

Základní sadu si už teď můžete předobjednat na stránkách Cubicle 7 za 850 korun a její doručení očekávejte ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Naproti tomu elektronická verze je dostupná okamžitě prostřednictvím DriveThruRPG za 450 korun, případně ji dostanete zadarmo rovněž ihned při přeodbjednání fyzické edice. Nezbývá než doufat, že tentokrát tvůrci dodrží své slovo a bude se jednat o povedený vstup do systému i světa Warhammeru 40k.

U Wrath & Glory se jim to úplně nepodařilo, jak si ostatně můžete přečíst v našich prvních dojmech. Na pořádnou dávku vysvětlování a propojení mechanik si hráči museli pořídit hlavní knihu pravidel, jak se dočtete pro změnu v recenzi. Ostatně základní knihu Imperia Maledicta si už můžete pořídit, protože stejně jako u jiných produktů od Cubicle 7 se startovací sada dočká pozdějšího data vydání než kompletní pravidla.

Nejnovější články