Cubicle 7 spouští předobjednávky temného světa Broken Weave pro Dungeons & Dragons
Novinka zdroj: Cubicle 7

Cubicle 7 spouští předobjednávky temného světa Broken Weave pro Dungeons & Dragons

29. 5. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Michal Krupička |

Broken Weave je temný svět, v němž se rozbila magie, kde čas a vzdálenost ztratili smysl, hnijící mrtvoly bohů pokrývají svět lidí a červivé hniloby se vkrádají do všech aspektů života. Kradou vzpomínky, mění svět a lidi v obludnosti. Tak by se dal ve zkratce popsat nový modul pro Dungeons & Dragons od vydavatelství Cubicle 7.

Jenže Broken Weave není jen o hrdinech a temném fantasy. Je taky z velké části o komunitě, kterou budete vytvářet a spravovat. Hra vás totiž nechá vytvořit si vlastní útočiště, které bude sloužit jako středobod vašich příběhů a cest. Také se bude pyšnit systémem, který umožní váš kousek bezpečí v šíleném světě udržovat po celé generace. Není to ale samozřejmě vše. Čeká vás ještě šest nových povolání, výběr životní cesty a propojení postavy s obyvateli vašeho útočiště.

Nemalým tahákem je samozřejmě onen temný a podivný svět, který by měl být stejně děsivý jako krásný, obývaný pokroucenými monstry. Kromě vlastního bestiáře najdete v pravidlech třeba i systém na převod jakéhokoliv monstra z D&D 5E do Broken Weave. Nebezpečí kolem vás je všudypřítomné, a proto se změní i pravidla pro cestování, odpočinek a další aktivity tak, aby byly co nejvhodnější do roztříštěného světa kolem vás.

Broken Weave prošel úspěšnou kampaní na Kickstarteru, kde vybral téměř 4,5 milionu korun. Pokud jste kampaň propásli, můžete si knihu předobjednat na stránkách vydavatele. K dispozici je klasická verze v pevné vazbě za 1 380 korun, PDF za 690 korun, sběratelská edice v černé kožence se stříbrnou ražbou a stránkami za 2 770 korun a nechybí ani zástěna či balíček pomocných karet. Vydání knihy i doplňků je plánované na třetí čtvrtletí roku 2024.

Nejnovější články