Cyberpunk 2077: The Board Game plundruje peněženky uživatelů platformy Gamefound, dostupná je i česká verze
Novinka zdroj: Go on Board

Cyberpunk 2077: The Board Game plundruje peněženky uživatelů platformy Gamefound, dostupná je i česká verze

6. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Během března studio Go on Board přineslo oznámení o prohloubení spolupráce s vývojářským celkem CD Projekt RED, což má za následek další deskoherní adaptaci videoherního hitu. Takže po Zaklínač: Starý svět se vydáte do ulic neonového Night City v Cyberpunk 2077: The Board Game (neplést se Cyberpunk 2077: Gangy Night City od CMON). Dosud bylo trochu neznámou, jak přesně bude hra fungovat, avšak nově spuštěná kampaň na Gamefoundu odhaluje všechny potřebné informace.

Samozřejmě už dříve se vědělo, že tentokrát půjde o kooperativní/sólo dobrodružství až pro čtyři hráče, kteří se ponoří do příběhu, kde plníte nejrůznější zakázky a snažíte se utnout tipec megakorporacím. Společnost slibuje přes 33 hodin příběhového obsahu složeného ze 13 misí v základu (díky bonusovým cílům se odemklo už několik dalších), který si můžete nastavit i speciálním generátorem misí pro tzv. one-shoty.

Vždy vás čeká prozkoumávání města, které je naplněné zajímavými místy a příležitostmi, díky nimž získáte nové vybavení, upgrady a modifikace. Z hlediska postav můžete v základu hrát za známou čtveřici hrdinů, kam patří samotný/samotná V, Jackie Welles, Judy Álvarez nebo Panam Palmer. Nicméně podporovatelé si díky odemčeným cílům užijí i T-Bug nebo Gora Takemuru.

zdroj: Go on Board

Každého půjde důkladně vylepšovat, což zaznamenáte na své herní desce. Schopnosti pak využijete v potyčkách, které řídí karty, jejichž úspěšnost určují hody kostek modifikované akčními kartami i výbavou. To vše si můžete obohatit o doprovodnou aplikaci, která není nutná ke hraní, ale nabídne namluvený příběh a další vychytávky.

Pokud bychom měli věřit samotnému studiu, chtějí v Cyberpunk 2077: The Board Game kombinovat styl, dynamickou akci a vábivé prostředí. Nicméně je třeba si přiznat, že ten styl se skrývá hlavně v deluxe verzi za 3 150 korun (případně sedm splátek v hodnotě 450 Kč). Právě v ní naleznete robustní kartonové komponenty a figurky pro nepřátele. Pokud však tohle pozlátko nepotřebujete a vystačíte si s tradičním papírem a figurkami pouze pro hrdiny, stačí vám utratit zhruba 1 800 korun.

Český fanoušek navíc může zaplesat, jelikož už v kampani si lze zakoupit českou jazykovou mutaci (i celou kampaň si můžete přepnout do českého jazyka). Na tu si nicméně bude třeba počkat o něco déle než na anglickou, která by si měla ke svým fanouškům hledat cestu v průběhu prosince 2025. Další jazyky za majiteli vyplavou až s druhou vlnou, která je mířená zhruba na březen 2026.

Za dopravu zaplatíte 520 až 590 korun a celou částku objednávky je třeba povýšit o daň. Tudíž je na vás, jestli chcete objednávat už nyní se všemi bonusy, případně počkat na to, až se hra objeví na pultech tradičních obchodů. O hru je každopádně zájem, jelikož vybrala už přes 63 milionů korun.

Nejnovější články