Další díl kooperačky Similo bude díky licenci Jurského světa plný dinosaurů
Novinka zdroj: Horrible Guild

Další díl kooperačky Similo bude díky licenci Jurského světa plný dinosaurů

5. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Similo je populární série kooperativních karetních her, v níž se spojují triviální pravidla se zábavnou a návykovou hratelností, což je kombinace, která ke hře přilákala už na 800 tisíc hráčů.

Dosud vyšla celá řada kapesních krabiček, zaměřených na nejrůznější témata. Na jedné straně jsou to ty obecné jako historie či báje, na straně druhé jsou to slavné licence jako Harry Potter a Pán prstenů.

Druhá škatulka se už brzy rozšíří o další přírůstek Similo: Jurassic World, který se logicky odvíjí od filmové ságy s dinosaury. Pokud se těšíte, že ve své hře budete mít karikaturu Chrise Pratta a dalších herců z poslední filmové trilogie, tak svá očekávání mírněte – hra je totiž naplněná 37 dinosaury.

Společnost vám bude dělat tyranosaurus rex, velociraptor, triceratops, brachiosaurus, mosasaurus, ale také geneticky vyšlechtěný indominus rex. Hratelnost přitom zůstává identická. To znamená, že ke hře může usednout libovolný počet hráčů (ale aspoň dva), z nichž se jeden stane napovídačem.

Ten z celého balíčku lízne 12 karet, na jednu z nich se tajně podívá, zamíchá ji zpět mezi dobrané karty a ty pak rozloží na stůl lícem nahoru. Následně si dobere dalších pět karet do ruky, které postupně hraje před spoluhráče a dává jim tak nápovědy k hledané kartě.

Napovídá se jednoduše tak, že hledaná karta buď souvisí, nebo nesouvisí s právě zahranou kartou. Napovídač ale nemluví, takže si spoluhráči musí sami vydedukovat, co onou nápovědou myslel. Že hledaná karta nesouvisí s T-rexem? No tak to to asi nebude masožravec a dost možná nepůjde o suchozemského tvora či tvora, který chodí po zadních nebo má ocas…

Úkolem celé skupiny je postupně povyřazovat 11 karet, až zbude jen hledaná karta. Pokud kdykoliv odstraní hledanou kartu, prohrávají a mohou si dát další partii. Hry ze série Similo je navíc možné kombinovat, přičemž v tomto případě se nabízí smíchat dinosaury s dnes běžnými zvířaty.

Similo: Jurassic World dorazí do obchodů ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku a můžeme jen doufat, že se vydavatelství Albi opět podaří zajistit jeho místní distribuci i s počeštěnými faktickými textíky.

Nejnovější články