Další set pro karetní sběratelku Disney Lorcana přinese Rychlou rotu a Velkou šestku
Novinka zdroj: Ravensburger

Další set pro karetní sběratelku Disney Lorcana přinese Rychlou rotu a Velkou šestku

11. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

I když by se to z tamních podmínek nemuselo zdát, Disney Lorcana patří mezi ty úspěšnější karetní sběratelské hry, které zaštiťující Ravensburger zásobuje neustálým přílivem nových edic. Zatím poslední set vyšel začátkem srpna, nesl název Shimmering Skies a kromě nových karet s příchutí Encanta nebo Malé mořské víly, přinesl i kooperační režim. Ve vodách TCG se však už jedná o časy minulé, jelikož společnost právě představila letošní poslední set (v celkovém pořadí šestý, letošním čtvrtý) Azurite Sea.

Stejně jako v případech minulých, i tato novinka přinese 204 karet ve standardním i foilovém provedení (některé kusy se samozřejmě dočkají i Enchanted verze). A i když zasazení láká k dobrodružství na širém moři na palubě velkých lodí, první představené kusovky pochází z úplně rozličných světů.

Do hry se například podívá kompletní Velká šestka, která se svými superschopnostmi jistě neztratí v žádném balíčku. Přirozeně asi největším sympaťákem bude načechraný robot Baymax, který je kromě 0/4 statistik schopný léčení ostatních postav, přičemž jeho cenu můžete ponížit v případě, že máte na stole nějakého Výzkumníka. Do této skupiny patří skoro všichni ze zmíněné party, a to včetně hlavního hrdiny Hira Hamady, který za 4 many nabízí 1/5, dává dalším souputníkům vyšší odolnost a dokáže prohledávat váš balíček.

Tahle skupinka vědátorů ovšem není jedinou posilou. Těšit se lze i na Rychlou rotu – skupinku hlodavců, které vede Chip a Dale. První jmenovaný hrdina stojí 3 many, je vyzbrojený čísly 3/3 a díky svým vůdcovským schopnostem dokáže ostatním zlepšit jejich questování. Ten druhý stojí úplně stejně, jeho obrana je o jedno silnější a pokud přijde až po Chipovi, rovnou bude při vyložení aktivní. Příznivci něžnějšího pohlaví nicméně nezapláčou, protože dorazí i Gadgetka, která sice bude drahá (6 many), ale díky odolnosti 6 skvěle zastane roli sličného tanka. Čemuž dopomáhá i její schopnost Shift, stejně jako zlevňování dalších Výzkumníků.

Azurite Sea bude opět dostupné skrze tradiční porci produktů, kam patří i dva nové starter decky (jeden Ruby/Amber a druhý Sapphire/Emerald). Chybět nebudou ani booster packy či Illumineer’s Trove, tedy krabička s 8 boostery, počítadlem a kostkami. To vše doprovodí Stitch Collector's Gift Set, který nabídne 4 boostery a čtyři unikátní karty (Jim Hawkins, Honorable Pirate; Stitch, Alien Buccaneer; Yzma, Conniving Chemist a Tigger, In the Crow´s Nest).

Mezi doplňky naleznete další herní podložky, obaly na karty i krabičky, kam schováte své decky. Vše dorazí do specializovaných obchodů 15. listopadu a od 25. listopadu to naleznete i na dalších místech.

Nejnovější články