Deep Regrets je de facto stolní verze videohry Dredge, kde rybaříte v moři plném lovecraftovských hrůz

4. 7. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Lovecraftovský horor je neustále v kurzu v literatuře i hrách, ale poslední roky nám tvůrci dokazují, že k děsivému materiálu lze přistoupit i jinak. Vezměte si například videohru Dredge, v níž se plavíte po moři se svou rybářskou bárkou a lovíte ryby, ale také mořské příšery.

A na stejném principu je vystavěná i deskovka Deep Regrets od designéra a ilustrátora v jedné osobě – Judsona Cowana. Ten nám v kampani na Kickstarteru jasně dokazuje, že umění ilustrací má v malíku a když se začteme do popisu hry, tak to vypadá, že i jeho designérská dráha směřuje správným směrem.

Deep Regrets je primárně kompetitivní hra, ale nechybí jí sólo mód, který lze hrát i kooperativně. V každém případě budete volit, zda se pro dané kolo vydáte na moře pro nový úlovek, nebo ho strávíte v přístavu, kde si nakoupíte nové vybavení a připravíte se na rybolov.

Rybaření je pak plné odhadu a nějakého toho štěstíčka. Máte speciální čtyřstěnné kostky a desku plnou karet, kde zvažujete, v jakých hloubkách budete lovit a na jak velký si troufnete stín ryby. Pak už jen otočíte zvolenou kartu nabídky lícem nahoru a zjistíte, s jakým stvořením máte tu čest.

Každou rybu či monstrum chytíte vyčerpáním kostek s celkovou hodnotou dané ryby, ale musíte samozřejmě vzít v potaz nejrůznější efekty ryb a vaše vybavení. Při pobytu na moři ale propadáte šílenství, což se projevu dobíráním karet výčitek, které vás na konci hry mohou připravit o body.

Čím jste ale šílenější, tím výhodnější můžete mít ceny v obchodě a můžete se na moře vydávat s více kostkami. A když se vám náhodou rybu nepodaří chytit, vylovíte alespoň nějaké užitečné harampádí, které vám pomůže příště.

Sólo/koop mód je pak jakousi sérií propojených her, kdy máte za úkol katalogizovat všechny ryby ve zdejších vodách, kdy se zároveň mezi jednotlivými partiemi trvale vylepšujete. Dohráním kampaně navíc získáte deník, který vám poté v běžné hře může pomoct s rozhodnutím, v jakých hlubinách lovit.

Hru Deep Regrets zakoupíte v probíhající kampani na Kickstarteru za 1 120 korun a přikoupit s k ní můžete 18karetní rozšíření za 120 korun dolarů, případně samolepky, ručně malovaný obrázek či předchozí hru autora Hideous Abomination i s rozšířením.

Poštovné činí 450 korun a z celkové částky ještě budete muset uhradit daň. Hry Deep Regrets byste se měli dočkat příští rok v březnu.

Nejnovější články