Deep Sea Adventure od Oink Games dostane po statisících prodaných kusech novou edici. Autoři chystají novou hru
Novinka zdroj: Oink Games

Deep Sea Adventure od Oink Games dostane po statisících prodaných kusech novou edici. Autoři chystají novou hru

23. 8. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Japonské studio Oink Games je proslavené svými maličkými krabičkami, které jsou sice na své rozměry poměrně drahé, ale zase se v nich často ukrývají opravdové skvosty (a díky českému vydavatelství 4 Kavky jsou snadno dostupné i v našich končinách).

Jednou z nejznámějších her z celé řady malých krabiček je Scout (Cirkus), který to dotáhl až na nominace na Spiel des Jahres. Nemalého úspěchu se dočkala i hra Deep Sea Adventure (Ponorka) pro 2 až 6 hráčů na 30 minut, které se od jejího vydání v roce 2014 vyrobilo již 300 tisíc kusů.

Jedná se tedy o obrovský úspěch, na který naváže nová edice této hry, která se odhalí světu letos v říjnu na německém veletrhu Spiel. Jejím obsahem budou nové komponenty a upravená pravidla.

V Deep Sea Adventure sestupujete figurkou hlouběji do oceánu ve snaze nahrabat si co nejhodnotnější poklady. Pohyb je řízený kostkami, jejichž hodnota se snižuje o nesené poklady, takže to s plněním kapes nesmíte přehánět. Zároveň vám dochází kyslík a musíte se včas obrátit a stihnout vrátit do ponorky, jinak žádné poklady nezískáte.

Tím to ale nekončí, jelikož designéři hry Jun Sasaki a Goro Sasaki se po deseti letech společně vrací s novou „oinkovkou“ Souvenirs from Venice, která si odbyde svou premiéru rovněž během letošního podzimu a dá se očekávat, že si ji český vydavatel nenechá ujít.

V této hře je váš pohyb opět řízený kostkou, ale tentokrát máte svou vlastní gondolu a plavíte se kanály v Benátka, kde si pořizujete šest druhů suvenýrů o různých bodových hodnotách. Ale protože na vás doma čekají tři lidé, musíte od každého typu suvenýru mít tři, jinak někoho naštvete a bodově na tom nebudete moc dobře.

Nejnovější články