Desková hra Evergreen o pěstování lesa vyjde za pár dní na počítačích a mobilech
Novinka zdroj: Horrible Guild

Desková hra Evergreen o pěstování lesa vyjde za pár dní na počítačích a mobilech

16. 4. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Horrible Guild je známé tím, že se nebrání digitalizaci stolních her ze svého portfolia. Díky tomu si můžete na mobilech krátit čas výborně zpracovanou aplikací zakreslovací hry Railroad Ink a již za pár dní se k ní přidá deskovka Evergreen.

Tento dva roky starý titul na první dobrou zaujme čistým vizuálním zpracováním, kde si každý hráč na své dvouvrstvé desce zalesňuje planetu. Z nabídky karet biomů si vybíráte, kde budete sázet stromy, necháte vyrůst křoviska a vytvoříte jezera, přičemž biomy, které si nikdo nevybere, se stanou úrodnější, tudíž v dalších kolech žádanější.

Hra se dočkala i rozšíření Pines and Cacti, které přidává dva další druhy s vlastními pravidly – pokud se borovice na konci kola nachází ve stínu, sama povyroste, zatímco kaktus ve stínu naopak trpí.

Jak základní hra, tak rozšíření bude součástí nadcházející videoherní adaptace, která se podle tiskové zprávy objeví 22. dubna na počítačích v obchodě Steam a na telefonech s Androidem a iOS, nicméně na Steamu je momentálně uváděný již 18. duben.

Digitální verze vám umožní hrát sólo proti umělé inteligenci, dále lokální multiplayer na jednom zařízení, které si mohou posílat až čtyři přísedící hráči, a samozřejmě online s hráči z celého světa, kde nechybí možnost hrát napříč všemi platformami a asynchronně, tedy nemusíte u hry aktivně sedět na jeden zátah.

Mezi další digitální adaptace studia Horrible Guild patří Výbušné lektvary, Similo, Dračí palác a již zmíněná Railroad Ink.

Nejnovější články