Deskovka podle kultovní videohry Worms vyjde v českém jazyce!
Novinka zdroj: Tlama Games

Deskovka podle kultovní videohry Worms vyjde v českém jazyce!

21. 6. 2024 14:57 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Na našem webu jste mohli už dvakrát zahlédnout zprávu o jedné z mnoha adaptací videoher – Worms: The Board Game od Mantic Games. Poprvé u příležitosti jejího oznámení a podruhé u příležitosti jejího úspěšného zafinancování na Kickstarteru.

No a teď tu máme ještě jeden důvod se ke hře vrátit: vyjde totiž v češtině díky vydavatelství TLAMA games. Worms: Desková hra je určená pro 2 až 6 hráčů od 10 let na zhruba 40 až 60 minut, která hodlá ctít předlohu a být třeskutou stolní zábavou.

Se svou či svými roztomilými figurkami červíků budete pobíhat po hexovém plánu, sbírat bedny s překvapením, vyhýbat se minám a dostat se do co nejpříhodnější pozice pro odpal z vaší vybavené zbraně.

Ke slovu přijdou karty, žetony i poctivá hrst dvanáctistěnných kostek, stejně jako spousta prvků známých z videohry, ať už je řeč o konkrétních kusech vybavení, zničitelném prostředí, přítomnosti sudů s olejem či vlivu větru.

Dobrou zprávou je, že karetní balíček ozvláštňující průběh hry je zároveň odpočtem, jelikož na jeho dně se nalézají karty náhlé smrti, díky nimž se žádná partie nijak zvlášť neprotáhne. Worms: Desková hra vyjde letos v září za doporučených 1 499 korun, ale v rámci aktuálního předprodeje ji přímo u vydavatele seženete o rovnou tři stovky levněji.

Nejnovější články