Dětský dungeon crawler The Quest Kids se dočká nového hrdiny a systému portálů
Novinka zdroj: Treasure Falls Games

Dětský dungeon crawler The Quest Kids se dočká nového hrdiny a systému portálů

4. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Desková hra The Quest Kids již několik let pomáhá zasvětit ty nejmenší hráče do tajů dungeon crawlerů. Prozkoumávat podzemí, hledat v nich poklady a bojovat s příšerami mohou děti již od věku pěti let díky velkým komponentům a samozřejmě velmi přístupným pravidlům.

Podzemím putujete jako vybraný hrdina, za kterého volíte, jak nebezpečné chcete čelit místnosti. Můžete odhalit zelený dílek podzemí a získat tak malou odměnu bez námahy; šedý dílek v očekávání nějaké výzvy; nebo červený dílek plný nebezpečí a těch nejlepších odměn.

Mezi odměnami najdete nové schopnosti pro svého hrdinu, které vám pomohou zastrašovat monstra a nechybí ani nejrůznější poklady. Hrou vás provází jeden velký úkol a pokud narazíte na mocného nepřítele, můžete spojit síly a kooperovat.

Pro tuto hru se chystá nové rozšíření Realms of the Kingdom, které právě vybírá peníze na Kickstarteru. Láká na nového trpasličího hrdinu, novou hrací desku a nový systém portálů, díky nimž se podíváte do domu na stromě a do zemí draků, pirátů a magických bytostí.

Samotné rozšíření vás v kampani vyjde na 660 korun, případně na 885 korun s neoprenovou podložkou a kartonovými dílky (jinak jsou papírové). Nechybí možnost pořídit si rozšíření i se základní hrou za 1 635 korun, zatímco základní hra se všemi třemi existujícími rozšířeními vyjde na 2 700. Opravdoví nadšenci mohou utratit 4 tisíce korun a získat k tomu všemu ještě neoprenové podložky, kartonové dílky, věž na házení kostek či příběhovou knihu.

Ať už si pořídíte cokoliv, vydá se to vaším směrem příští rok v květnu. Poštovné do Evropy za samotné rozšíření se odhaduje na 340 až 570 korun a stoupá až ke 900 korunám za kompletní balíček.

Nejnovější články