Digitální Munchkin vykopl dveře a dostal se do předběžného přístupu
Novinka zdroj: Dire Wolf

Digitální Munchkin vykopl dveře a dostal se do předběžného přístupu

5. 12. 2022 13:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Počet videoherních adaptací známých stolních her neustále rychlým tempem roste. Už si tak můžete zahrát třeba vynikající digitální Gloomhaven, ale také neméně povedený Root, případně i velice oblíbený Scythe a Divukraj. A právě k těmto adaptacím se nově řadí i karetní Munchkin.

Je velice pravděpodobné, že zrovna tento titul má v podvědomí většina z vás, protože se původní hra Stevena Jacksona dočkala velké porce dalších verzí a rozšíření, některých i v češtině. V tomto světě již dříve vznikla videohra Munchkin: Quacked Quest, která ale svou předlohu pouze inspirovala, a navíc neoplývala ani příliš velkými kvalitami. Proto nyní přichází společnost Dire Wolf Digital specializující se na digitální adaptace deskovek, aby se pokusila přinést věrnější zážitek.

Ten se pak prozaicky jmenuje Munchkin Digital a od minulého týdne si ho můžete pořídit na oblíbené platformě Steam, kde vás vyjde v přepočtu zhruba na 305 korun. Jedná se ale o sníženou cenu, jelikož se hra nachází teprve ve svém předběžném přístupu. Nicméně už nyní dostanete skutečně věrný zážitek.

Kromě typického kresleného vzhledu se tak můžete těšit na tradiční kompetitivní hraní, které paroduje klasické hry na hrdiny, kdy s ostatními hráči budete v dungeonu vykopávat dveře a soupeřit o to, kdo se jako první dostane na desátou úroveň. Toho dosáhnete zabíjením vlezlých příšer a sběrem pokladů a různých magických předmětů, mezi nimiž nechybí ani motorová pila. Vaši postavu si navíc můžete upravit různými kombinacemi rasy a herní třídy.

Digitální verze pak přirozeně bude chtít využít předností videoherního světa, tedy například online multiplayer. To znamená, že už se se svými přáteli nemusíte scházet u jednoho stolu, ale všichni mohou zůstat v pohodlí svých domovů. Na své by si měli přijít i sólisté, protože dostupné jsou i speciální výzvy pro jednoho hráče. A jestli se vám nechce dlouze studovat pravidla, můžete se principy naučit v tutoriálu.

Hra Munchkin Digital je prozatím dostupná pouze na PC, avšak s plným vydáním dorazí i verze pro Android a iOS. Společně s nimi bude spuštěná kompletní podpora cross-platformního hraní, tudíž se na dobrodružství můžete vydat se všemi vašimi přáteli bez ohledu na platformu.

Nejnovější články