Digitální Talisman je nově free-to-play. Zahrajte si klasiku všech klasik zadarmo
Novinka zdroj: Nomad Games

Digitální Talisman je nově free-to-play. Zahrajte si klasiku všech klasik zadarmo

27. 5. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Před týdnem jsme se dozvěděli o chystané páté edici legendární deskovky Talisman, která lehce upraví pravidla a silně modernizuje vizuální stránku. Jak se ukázalo, stolní verzi doprovodí i její digitální adaptace nazvaná jednoduše Talisman: Digital 5th Edition od studia Nomad Games.

Stejné studio vytvořilo i adaptace deskovek Hustá mela, Běsnění Drákuly, Kočičí klub či Mystic Vale a stojí za digitální adaptací současné 4. edice hry Talisman, kterou najdete na Steam, GOGu a mobilech pod názvem Talisman: Digital Edition, tedy bez pořadové číslovky.

A tuto digitální verzi si nově můžete přidat do knihovny zadarmo, přičemž se nejedná o dočasnou slevu, ale nový, trvalý stav. Proč poskytovat hru už navždy zadarmo?

Tak tvůrci na jedné straně jistě doufají, že si spousta lidí pořídí hezčí pátou edici; na straně druhé se čtvrtá edice dočkala rovné padesátky rozšíření, která budou lákat každého, kdo se zdarma dostane k Talismanu a jeho velmi oldchoolová hratelnost mu sedne (ve hře se pohybujete s postavou po kruhovém plánu podle hodu kostkami, zažíváte nahodilá dobrodružství a vylepšujete si svou postavu).

Mezi rozšířeními najdete desítky nových hratelných postav, další desítku tvoří nové balíčky karet s náročnějšími setkáními a zbytek završují stohy plnotučných rozšířeních, které ke hře vyšly nejprve v její fyzické podobě. A až do 30. května si můžete jednotlivá rozšíření pořídit za polovinu jejich obvyklé ceny, tedy za řádově desítky korun.

Dáte Talismanu konečně šanci, když je zadarmo?

Nejnovější články