Díky dietoložce a workerplacementu Food for Thought se naučíte lépe jíst
Novinka zdroj: Grail Games

Díky dietoložce a workerplacementu Food for Thought se naučíte lépe jíst

6. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Tajemství zdravé a vyvážené stravy je disciplína, kterou mnoho lidí neovládá (nejsem výjimka). On totiž pohyb v minovém poli nekvalitních a neblahodárných pochutin je sakra těžký. Pokud by to ale chtěl člověk změnit, potřebuje pomoc odborníka, který sestaví přesný jídelníček. Něco podobného budete dělat v deskovce Food for Thought, jež v těchto dnech vybírá peníze na Kickstarteru.

Zmínka názvu vám to asi neprozradí, ale ve skutečnosti jde o novou edici pár let starého Consumption: Food and Choices od Karen Knoblaugh. Aktualizované vydání lehce opráší základy, upraví pravidla, zlepší text na kartách, ale hlavně do jedné krabice zabalí obě předchozí rozšíření a k tomu rovnou přidá i 6 nových promo karet zaměřených na jógu. Hratelnost ovšem zůstane při starém.

Znamená to, že se lze těšit na přístupnou kombinaci workerplacementu se správou zdrojů pro 1 až 4 lidi, kteří se snaží složit jídelní plán tak, aby zdravě naplnili potřeby těla.

Food for Thought zdroj: Grail Games

Hráči si střídají na tazích, během nichž si mohou vzít nový recept, uvařit nějaký z jejich kuchyně, případně se věnovat vybrané sportovní aktivitě, aby tělu dopřáli zdravý pohyb. Samozřejmě ale nechybí ani nakupování surovin, výlety na farmářský trh nebo samotná konzumace jídla.

Tohle trvá 6 kol, která zpravidla zaberou hodinu až hodinu a půl. Pak se vyhodnotí různé bodovací podmínky podle toho, co kdo zvládl udělat, ale především to, jak pestrý jídelníček se vám povedlo složit. Ve Food for Thought se navíc nepoužívá vyfabulovaných faktů, jelikož je vše pevně založené na zkušenostech a znalostech samotné autorky, která pracuje jako dietoložka.

O vydání této edice se postará Grail Games (Yellow & Yangtze), které v kampani nabízí standardní edici za příjemných 800 korun. Rovněž je možné za 1 100 korun pořídit deluxe edici, která bude mít dřevěné žetony místo kartonových a obsahuje i zmíněné promo karty. Před pořízením si přečtěte pravidla, případně si hru vyzkoušejte v Tabletop Simulatoru.

Jelikož kampaň uspěla, měla by hra Food for Thought být odeslaná v průběhu června příštího roku. Tedy za předpokladu, že zaplatíte 230 až 580 korun za dopravu a celou cenu povýšíte o daň.

Nejnovější články