Do Magic: The Gathering míří Krotitelé duchů, zatímco do Dungeons & Dragons vlastní whiskey
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Do Magic: The Gathering míří Krotitelé duchů, zatímco do Dungeons & Dragons vlastní whiskey

23. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Už jenom pouhý týden fanoušky nejoblíbenější sběratelské karetní hry Magic: The Gathering dělí od vydání hororově laděné edice Duskmourn: House of Horror. I proto se lidé z Wizards of the Coast ze všech sil snaží, aby start byl bezproblémový. K tomu ještě odhalují poslední střípky informací, kam patří třeba důslednější představení Commander decků. Kolesa TCG jsou však neúprosná, takže se oznamují a představují i další věci.

Jednou z nich je plné odhalení nových Welcome Decků, které už brzy dorazí k vybraným obchodníkům. Společnost návrat tohoto produktu oznámila už v průběhu léta. Pokud náhodou nevíte, o co přesně se jedná, jde o speciální balíčky, které obchody mohou dávat hráčům, aby se jednoduše naučili základy hry.

Každý balíček obsahuje 30 karet jedné barvy, což znamená, že celkově bude dostupných pět takových balíčků. Hráči si pak mohou vzít dva z nich, zkombinují je a tím vytvoří dvoubarevný balíček o 60 kartách, jež jsou reprinty z předchozích edic. Aby je hráči mohli odlišit od ostatních, mají na sobě Planeswalker razítko. Obsah jednotlivých krabiček si můžete bedlivě prostudovat na oficiálních stránkách.

Secret Lair x Ghostbusters: Slimer zdroj: Wizards of the Coast

Kromě toho rovněž došlo na odhalení dalšího unikátního Secret Lair setu. Jeho jméno je Secret Lair x Ghostbusters: Slimer a bude součástí chystaného Camp Totally Safe Superdropu (jeho součástí budou i karty imitující obálky starých hororových časopisů). Jak vás asi ze jména napadlo, znovu se vydáte do populární popkulturní značky. Výběr tentokrát padl na Krotitele duchů, respektive na oblíbeného zeleného ducha Slimera. Toho v různých situacích zobrazí celkově pět karet – Slimer, Voracious Apparition; Slimed; Slimer's Feast; Escape Confinement a Pernicious Deed.

Poslední zajímavá novinka pocházející ze stáje Wizards of the Coast se následně netýká oblíbené karetky, nýbrž světa Dungeons & Dragons. Fanoušci jistě ví, že toto RPG letos v listopadu oslaví své už 50. výročí. A to je jubileum, které je skutečně potřeba pořádně zapít. A proč to neudělat vlastním alkoholem?

Proto se značka Dungeons & Dragons spojila s pivovarskou společností New Holland, aby společnými silami na svět přinesli limitovanou edici D20 stouta a americké whisky. Tohle vychytané pití bude samozřejmě vytvořené s láskou, aby dokonale zpříjemnilo jednotlivá sezení a udělalo je i o něco zábavnější. Jestli se to bude dát pít, to už je otázka samozřejmě jiná.

Nejnovější články