Druhou edici deskovky Zoo Tycoon na Kickstarteru doprovází nové rozšíření
Novinka zdroj: Treecer

Druhou edici deskovky Zoo Tycoon na Kickstarteru doprovází nové rozšíření

3. 7. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Stolní adaptace legendární videohry Zoo Tycoon se navzdory typickým neduhům her financovaných crowdfundingem (jako třeba hrozná pravidla) opravdu povedla a než se s ní tvůrci ze studia Treecer nadobro rozloučí, opatří ji skrze novou kampaň jak plnotučným rozšířením New Shores, tak druhou edicí v deluxe verzi (dvouvrstvá hrací deska a potištěné figurky zvířátek).

Rozšíření přidává 24 nových hlavních druhů zvířat od vodních živočichů po plazy, s nimiž se logicky pojí nové biomy, typy výběhů i pravidla, jak se o ně starat. Zároveň se zoo každého hráče rozroste o vivárium, s nímž se pojí dalších 48 nových živočišných druhů.

Tvůrci se ze všech sil snažili, aby rozšíření přidalo něco nového, ale nijak se tím nezvýšila celková složitost hry (protože už i tak se jedná o celovečerní záležitost naplněnou možnostmi). Takže kromě obrovského množství druhů jde o sice nové, ale přirozeně začleněné mechanismy (viz pravidla).

Hru Zoo Tycoon: The Board Game na Kickstarteru pořídíte v deluxe edici za 2 600 korun, spolu s rozšířením za 4 400 korun a pokud byste chtěli i ještě jeden dodatečný balíček plný dalších zvířátek, připravte si 4 800 korun.

Samotné rozšíření můžete mít za 2 tisíce, ale s potištěnými figurkami se na něj dostanete až se 2 200 korunami, a ještě si k tomu můžete přihodit zmíněný balíček za celkových 2 600 korun.

Poštovné se odhaduje na 520 až 650 korun a dobrou zprávou je, že nebudete platit daň. Jedná se navíc o poslední možnost pořídit si deluxe verzi hry a jejího rozšíření, protože další kampaň již není v plánu. Svých odměn se dočkáte příští rok v dubnu.

A jak jsme avizovali už v minulém článku, vzhledem k nízkým prodejům na českém trhu neuvažuje vydavatelství Blackfire o překladu rozšíření ani druhé edice, takže v případě zájmu neváhejte a jděte do na Kickstarteru nabízené anglické verze.

Nejnovější články