Druhoválečná kooperace D-Day Dice dostane ještě malá rozšíření a jednotnou knihu pravidel
Novinka zdroj: Word Forge Games

Druhoválečná kooperace D-Day Dice dostane ještě malá rozšíření a jednotnou knihu pravidel

18. 1. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Loni v březnu jsme vás informovali o posledním obsahu pro letitou kooperativní/sólovou kostkovou hru D-Day Dice, kdy se tvůrci měli tehdejší kampaní s projektem jednou pro vždy rozloučit. No, po méně než roce je tu další kampaň, tentokrát už možná opravdu poslední…

Hlavním lákadlem není nic vyloženě velkého – je tu pár malinkých rozšíření a jedna poměrně neobvyklá věc. D-Day Dice: To DO or DIE je totiž kniha, která na svých stránkách zachycuje úplně všechna pravidla základní hry a rozšíření spolu se scénáři a moduly. Odpadne vám tak nutnost prolistovávat desítku samostatných sešitů.

D-Day Dice: To DO or DIE zdroj: Word Forge Games

Jejím obsahem jsou navíc i historická fakta, příběh o vzniku hry (je to první hra, která na Kickstarteru vybrala 100 tisíc dolarů), komentář designéra, strategické tipy i dosud nezveřejněné ilustrace a design karet.

Kniha zároveň umožní majitelům úplně prvního vydání hry z roku 2011 hrát s nejaktuálnější verzí pravidel a aby to nebylo jen o sumáři, najdete v ní dvě nové mapy Riva Bella (aktualizovaná verze z první edice) a Les Moulins Draw.

Pokud si vystačíte se samostatnou knížkou, zaplatíte v kampani 1 300 korun. Kromě toho jsou v nabídce tři menší rozšíření s tematicky pojatými legendárními jednotkami – žurnalisté (230 korun), lidé, kteří luštili nepřátelské šifry (230 korun) a takzvaní funnies, tedy odlehčené postavy inspirované dobovými komiksy (430 korun).

K dispozici je i balíček všeho nového za 1 870 korun, stejně jako možnost přikoupit si základní hru i její předchozí rozšíření. V rámci dodatečných cílů se odemykají ještě další legendární jednotky a v době psaní článků se již podařilo vybrat 885 tisíc korun.

Poštovné vychází na 520 korun a dobrou zprávou je, že v tomto případě nebudete platit žádnou daň. Vaše objednávka by k vám měla vyrazit v listopadu.

Nejnovější články