Držte sny a noční můry na uzdě v nové edici hry Urbion
Novinka zdroj: inPatience

Držte sny a noční můry na uzdě v nové edici hry Urbion

16. 10. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Sny, stejně jako noční můry, jsou neodmyslitelnou součástí našich životů. Ať už se nám to líbí nebo nikoliv. Tyhle změti zákoutí naší mysli dokážou potěšit, ale současně i vyděsit. Aby člověk udržel svou hlavu na místě, je nutná jejich rovnováha. A od toho tu jsou stvoření knižního města snů ze hry Urbion.

Její první edice vyšla už před 12 lety a i když nepatří k těm nejlépe hodnoceným projektů, už minimálně kvůli snovému tématu zasloužila pozornost. Shadi Torbey a studio Z-Man Games s ní mířili na sólisty a kooperativně založené hráče. Ti se v roli krále snového království snažili udržet na uzdě bytosti zvané Incubi a Sognae. Jedny představují negativní sny, zatímco ty druhé pozitivní. A jelikož do města dorazil i Chaos, začíná se křehká rovnováha mezi nimi narušovat.

Kvůli tomu je potřeba jednat a zapojit veškeré vladařské schopnosti. Skrze umisťování jednotlivých bytostí do různých čtvrtí tak získáte jejich síly a snažíte se získat všechny karty města předtím, než dojde balíček Snů. Do svého hájemství je pak dostanete tak, že se součet všech snů položených vedle karty města rovná nula.

Podle krabice by to mělo trvat maximálně půl hodiny a vzhledem k přístupnějším pravidlům i moc hezkým ilustracím se jedná o vhodnou volbu pro hraní s vaší ratolestí. No a jestli vám hra před lety utekla, letos máte novou šanci, jelikož vyjde druhá edice. Ta obsahuje předělaný modernější vizuál od Élise Plessise a taktéž sedm rozšíření, včetně dvou z předchozího vydání.

Anglická verze nové verze je přichystaná na 22. listopadu letošního roku za cenu kolem 600 korun. O překladu dosud nejsou žádné informace. Zároveň je dobré zmínit, že Urbion tvoří jakýsi prostřední pilíř v pomyslné kooperační trilogii autora, kam patří ještě hry Onirim a Sylvion.

Nejnovější články