Eurovka Rise of Babel přináší spletité cesty stavby Babylonské věže
Novinka zdroj: Bedouin Games

Eurovka Rise of Babel přináší spletité cesty stavby Babylonské věže

19. 7. 2024 10:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Malé indie studio Bedouin Games bylo založené teprve v roce 2020, ale už zvládlo do světa poslat mimo jiné eurovku The Flood, pojednávající o biblickém příběhu Noemovy archy. A jak to vypadá, tak se společnost v biblickém zaměření a eurovkách našla, jelikož aktuálně na Kickstarteru vybírá peníze na podobný projekt jménem Rise of Babel.

Ten pro studio vytvořila dvojice méně zkušených designérů Ivan Alexiev a Elijah Morar, která se opět vydala zpátky do knihy Genesis, kde se zaměřila na stavbu Babylonské věže. Tu budou až čtyři hráči kompetitivně budovat na poli zhruba 60 až 90 minut. Ale vzhledem k tomu, že pravidla nejsou vyloženě komplexní, nemusí se jednat o vyloženě zkušené deskovkáře. Navíc neostrouhají ani sólisté.

Kola probíhají věru jednoduše. Na začátku tahu si vezmete do ruky pět karet, jejichž následné vykládání spouští akce. Na většině karet si můžete vybrat, jestli zahrajete spodní nebo horní akci. Dost z nich se zaměřuje na postupné vylepšování vašeho skladu, abyste se dostali k různým bonusovým odměnám. Následně použijete své slony, abyste přemístili získané zdroje k věži a mohli je na ni přesunout, čímž se snažíte dokončit úroveň a získat body nejchytřejším umístěním podle jednotlivých podmínek.

Základní verze Rise of Babel v kampani stojí 1 150 korun. Za 1 750 dostanete navíc rozšíření Fall of Man, které přidává pět unikátních postav/členů rady, kteří přináší speciální schopnosti a mechanismy. Jestliže nemáte hluboko do kapsy, můžete utratit 4 080 korun za další dvě mini-expanze Innovations a Ropes and Rollers, velkou legendární krabici, exkluzivní žeton prvního hráče, akrylové dílky, vylepšené komponenty, dvouvrstvé desky, bytelné pytlíky, podložku a 3D verzi věže.

Podle zvolené úrovně se odvíjí cena za dopravu, pohybující se mezi 325 a 450 korunami a nevyhnete se ani zaplacení daně. Produkce by měla odstartovat v září a skončí někdy v lednu, takže odesílání hry zákazníkům by mělo započít v říjnu příštího roku. Hru si předtím můžete otestovat v digitální verzi v Tabletop Simulatoru.

Nejnovější články