Everdell Farshore je nová deskovka ve světě Divukraje. Fanouškům ale bude povědomá
Novinka zdroj: Starling Games

Everdell Farshore je nová deskovka ve světě Divukraje. Fanouškům ale bude povědomá

11. 7. 2023 8:37 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Zvířátková říše Divukraje patří mezi velice oblíbené světy, do kterých se rodiny i jiní hráči rádi vrací. Titul se neustále rozšiřuje dodatečnými expanzemi a nedávno se dočkal i dětské verze Mláďata z Divukraje (viz recenzi). Dále se díky nové hře (nikoliv rozšíření) Everdell Farshore podíváte na vodu, kde budete objevovat nový kout světa.

Novinka je samostatně hratelným spin-offem, ve kterém budete velet bandě zvířátek, s nimiž se pokusíte postavit prosperující město. Ačkoliv jde o novou hru, podle studia Starling Games budou mít veteráni při hraní příjemné šimrání z povědomého. Opět totiž je třeba spravovat zdroje, sbírat dělníky a snažit se dosáhnout stanovených cílů. Styčné plochy ale nejsou náhodné, protože o návrh se postarali James a Clarissa Wilsonovi, tedy tvůrci samotného Divukraje.

Zároveň však budete objevovat lokace za severním pobřežím, jež skrývají různá tajemství a mapy, které vás dovedou ke zdrojům a bohatství. Do hraní se taktéž propíší proměnlivá roční období, jejichž specifické účinky mohou ovlivnit vaše plány i akce. Pohledem zvířátek se zase těšte na čtveřici nových druhů – kraby, bobry, kachny a papuchalky.

Současně masivní strom z předchozí hry v tomto případě vystřídá majestátní kartonový maják. Ke hraní půjde usednou až ve čtyřech, kdy jedno sezení má trvat od 40 do 80 minut. Přítomný bude i sólový režim, jehož pravidla vymysleli Tom a Chrissy Peske.

Everdell Farshore k prvním zájemcům, kteří se rozhodnou vytvořit si předobjednávku, vypluje koncem 31. srpna. Speciální předobjednávková cena platná do té doby je zhruba 1 650 korun, poté už překročí hranici 2 tisíc korun. Za 430 korun si ještě můžete přihodit kvalitnější maják vyhotovený z nabarveného dřeva. A nám teď nezbývá než čekat, zda se i této hry dočkáme v češtině.

Nejnovější články