F1 Roll & Race přinese dramatické zakreslovací závody v domácí verzi
Novinka zdroj: Titan Boardgames

F1 Roll & Race přinese dramatické zakreslovací závody v domácí verzi

9. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Takzvané zakreslovačky mohou být výsostnou zábavou. Skutečnost, že jde často o příjemné a velice přístupné hry, které dokáží na relativně malém prostoru udělat velkou radost, potvrdilo už mnoho titulů, jako ty ze série Příští stanice, Railroad Ink nebo třeba Zombicide: Do zbraně. K této vybrané společnosti se rovněž pokusí zařadit závodní novinka F1 Roll & Race, kterou připravuje studio Titan Boardgames a tvůrce i ilustrátor v jedné osobě Santiago Zanon.

Jak už vám název zcela jistě prozradí, ve hře usednete do závodního monopostu, s nímž vyjedete na jeden z několika dostupných okruhů. Váš úkol? Dojet ideálně jako první a získat tak titul toho nejlepšího jezdce. O napětí se postarají jednotlivé tahy hráčů, které se skládají z hodu kostkami, jež si jednotlivci postupně rozebírají. Následně se rozhodnou, jakým způsobem se posunou po trati.

Na výběr je hned několik možností, kde aplikujete dobrý rozmysl i plánování. Úpravami kostek například ovlivňujete vzdálenost, kterou v tahu ujedete. Rovněž ale využíváte různé dostupné zdroje, jako je „zdraví“ vašeho vozu nebo palivo. Kostky také mají tři barvy, kde bílá je neutrální, červená způsobuje poškození a díky zelené dostanete vylepšení. Každé rozhodnutí by tedy mělo být klíčové, obdobně jako to je u reálných závodů.

Jeden závod by měl zabrat maximálně půl hodiny a počet hráčů v podstatě není omezený (ale závodníkům by mělo být alespoň 10 let). Základní verze je na Gamefoundu k zakoupení za hezkých 130 korun, což je zapříčiněné hlavně tím, že jde o print & play projekt, tudíž si ho snadno vytisknete na běžné tiskárně.

V případě, že se rozhodnete utratit necelých 400 korun, dostanete k základu (ten obsahuje 5 okruhů) ještě trojici rozšíření. Dvě z nich přidávají další okruhy (7, respektive 5) a jedno zase 24 karet počasí, jež ovlivňují podmínky na trati. V kampani je možné zakoupit i balíčky se staršími projekty studia. F1 Roll & Race zatím vybralo lehce přes 50 000 korun a do vaší webové schránky dorazí v říjnu.

Nejnovější články