Fajnová sólovka Kingdom Legacy od studia stojícího za Mars: Teraformace vyjde v češtině
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Fajnová sólovka Kingdom Legacy od studia stojícího za Mars: Teraformace vyjde v češtině

28. 8. 2024 12:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Kingdom Legacy: Feudal Kingdom je malá krabička obsahující poměrně velkou hru. Jedná se o ryze karetní hru určenou pouze pro jednoho hráče, za kterou stojí jeden z členů velmi početné rodiny Fryxeliových, které má celý deskoherní svět spojené s megahitem Mars: Teraformace.

Hra je na první pohled podobná oblíbené sólovce Palm Island, jelikož i tady karty otáčíte vzhůru nohama a z jedné strany na druhou, čímž nejrůznějšími způsoby upravujete jejich efekty (kupříkladu získáte z horní poloviny karty dřevo, čímž vytěžíte les, takže kartu otočíte vzhůru nohama, aby už dříví neposkytovala, dokud za peníze nevysadíte nový a nevrátíte ji do původní polohy).

Svým způsobem se jedná o dekcbuilding, kdy do svého balíčku neustále přidáváte nové karty ze zásoby podle toho, jak se v jednotlivých partiích rozhodujete, jak byste mohli čekat právě od hry typu legacy. Celé je to podpořené tematicky, kdy do vašeho království přicházejí noví obyvatelé, budujete nové budovy, dostáváte úkoly a začnou se dít i horší věci...

Stejně tak to znamená, že se tu komponenty nenávratně alternují – karty popisujete a hra vás nabádá je i vyloženě ničit. Je to bezesporu téma, které hráče rozděluje, ale jak si můžete přečíst v mé recenzi hry, zrovna v případě Kingdom Legacy se „destruktivní“ prvky dají velmi snadno obejít a hru si díky tomu můžete zahrát i opakovaně, což budete chtít rovnou ze dvou důvodů – hra je to opravdu zábavná a obsahuje spoustu různých cest.

Mindoku se tahle sólovka zalíbila natolik, že se ji rozhodli přeložit do češtiny. Dokonce jsou naklonění i překladu některých z dostupných rozšíření, ale v tomto případě se vydavatel nejprve obrací na hráče, kteří si je již vyzkoušeli v jiném jazyce. Hráli jste je a myslíte si, že za lokalizování stojí? Dejte o tom vědět přímo Mindoku například na facebookové stránce. Hra by měla vyjít ještě letos.

Nejnovější články