Fate of Witches vás zaúkoluje vytvořením vlastního sabatu čarodějnic
Novinka zdroj: Onebold Games

Fate of Witches vás zaúkoluje vytvořením vlastního sabatu čarodějnic

1. 10. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Duben, respektive květen, je už v dávné minulosti, proto se čarodějnice mohou bez starostí mezi námi producírovat a nevyhýbat se každé pochodni. I přes to je ale jejich život těžký. Hlavně v době, kdy v radě čarodějnic vládne zmatek kvůli tomu, že je vrchní čarodějka mrtvá a ostatní bojují o to, aby se staly její nástupkyní. Přesně tak, jako tomu je u karetní hry Petera MarshallaFate of Witches.

Jak název napovídá, v této už na pohled moc lákavé hře se snažíte stát zmíněnou vrchní čarodějkou tím, že budujete vlastní sabat, který dosáhne na nejvyšší počet bodů. To děláte rekrutováním podivných postav, zachraňováním magických předmětu, kouzlením a samozřejmě i rozpalováním svého kotle. Nicméně vzhledem k tomu, že se v poslední době dějí opravdu zvláštní události a začali mizet lidé, byl povolán do služby Lovec čarodějnic s jeho důvěryhodným Ohařem, kteří nelítostně upálí každou ženu s bradavicí, která se jim postaví do cesty.

Tohle zasazení je zdárně vyobrazené skrze opravdu moc povedené ilustrace, o něž se postaral samotný autor a stylem připomínají třeba videoherní Darkest Dungeon. Herně se zase můžete těšit na jednoduchý engine-building, který je doplněný o kombinační craftění karet. Pravidla jsou jednoduchá a přístupná, o čemž se můžete na vlastní kůži přesvědčit na Tabletopii. Tvůrce rovněž slibuje vysokou znovuhratelnost, o níž se postará přes 60 unikátních postav, ale také různé denní i noční události ovlivňující průběh kol.

Všeobecně platí, že odehráno máte většinou do 45 minut, nehledě na počet hráčů, který se může vyšplhat až k maximálním čtyřem. Svého se dočkají i sólisté, kterým se slibuje robustní herní zážitek, který se od hry více lidí odlišuje jen minimálně.

O všech těchto tvrzeních se půjde přesvědčit v případě, že utratíte necelých 600 korun za jednu kopii v probíhající kickstarterové kampani (vybralo se necelých 420 tisíc korun). Žádné deluxe a jiné edice tentokrát v nabídce nejsou. Stejně nepočítejte s bonusovými cíli, jelikož se tým rozhodl, že už v základní verzi chtějí mít ten nejlepší možný zážitek.

Za dopravu tentokrát z peněženky musíte dát zhruba 280 korun a celou hodnotu objednávky povýšit o daň. Ve chvíli, kdy to uděláte, stačí vám jen čekat, než k vám Fate of Witches dorazí na koštěti. Tomu by se mělo stát v průběhu listopadu příštího roku.

Nejnovější články