Forges of Ravenshire je soutěží o nejlepšího zvířátkového kováře
Novinka zdroj: Tryb Solo

Forges of Ravenshire je soutěží o nejlepšího zvířátkového kováře

5. 7. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Poslední měsíce mi dělají velkou radost. Mé oblíbené řemeslo v podobě kovařiny se konečně trochu více dostává do deskových her jako hlavní složka. Takže po dubnovém crowdfundingu pro Forge je tu fantazijní Forges of Ravenshire od mladého studia B.A. Games a tvůrce Sama Stocktona.

Jedná se teprve o jejich/jeho druhý stolní projekt, který se od předchozího Cult of the Deep výrazně liší. Z vod fanatiků se podíváte do titulního světa, kde se stanete členem místní kovářské guildy. Ta potřebuje nového mistra, o jehož titul se utkáte buď samostatně v sólu, nebo až ve čtyřech lidech.

Na poli čtyř ročních období (kol) se pořádně zapotíte, jelikož pec musí fungovat na plné obrátky, abyste plnili jednotlivé kontrakty a získávali zlaťáky. Kromě toho ještě budete rekrutovat další členy a pomocníky, ale hlavně získávat potřebné suroviny na vykování jednotlivých produktů.

Forges of Ravenshire zdroj: Tryb Solo

Hlavním mechanismem je umisťování svých tří dostupných dělníků zastoupených šestistěnnou kostkou. Ty pokládáte na jednotlivé dostupné lokace, z nichž dostáváte dané odměny. Každý z pracovníků je však členem jiné guildy, takže aktivuje různé bonusy. Tohle probíhá do chvíle, než všichni tímto způsobem umístí a získají tři dělníky. Následně se hra přesune do další fáze, kde je umístíte ve své kovárně, čímž se dostáváte k dalším surovinám a plníte zakázky.

Během hraní se lze ještě dostat ke speciálním dílkům, které udělují prestiž a peníze. Na konci samotného roku se pak vyhlásí hráč, který svou práci odvedl nejlépe a nejefektivněji. Pohledem na časový závazek by to nemělo trvat déle než 100 minut.

I když prozatím nebylo upřesněné datum vydání, s Forges of Ravenshire se počítá ještě během tohoto roku. K jejímu pořízení bude potřeba zhruba 1 650 korun. O případné tuzemské lokalizaci vás přirozeně budeme informovat.

Nejnovější články